Larm om misstänkt farligt ämne i brevförsändelse till kommunhuset


Karin Sidén 2021-11-16

Vid 11-tiden på tisdagen larmades polis, ambulans och Räddningstjänstens kemgrupp till kommunhuset i Kungsängen. Orsaken till larmet var att minst tre personer som varit delaktiga i morgonens posthantering börjat må dåligt och få känningar av bland annat illamående.

-Vi har som morgonrutin att våra registratorer tillsammans öppnar och registrerar all post som kommer till kommunhuset, och så även idag. Efter några timmar fick tre medarbetare som var delaktiga i dagens posthantering känningar av illamående och lätt yrsel och valde då att åka till sjukhus, berättar Sara Eklind, kommunens kommunikationschef i en intervju i P4 Stockholm.

Postrummet spärrades av och fjärde våningen i kommunhuset, där posthanteringen sker, utrymdes. Ett stort pådrag pågick under flera timmar, men strax innan 14.30 blåstes insatsen av. 

Tidigt i nyhetsrapporteringen förekom uppgifter om att det skulle röra sig om någon form av vitt pulver i en försändelse, men detta dementeras av kommunen. Det ska inte heller ha förekommit några hot.