Vaccinationsbussen fortsätter sitt uppdrag i Upplands-Bro


Karin Sidén 2022-01-10

Till vaccinationsbussen kan du komma både som drop-in-besökare och på bokad tid via \
Bild:Karin Sidén
Till vaccinationsbussen kan du komma både som drop-in-besökare och på bokad tid via "Alltid Öppet". Här står bussen utanför kommunhuset i Kungsängen. Nu under vintern, när det är kallt och ruggigt, är det inne i kommunhusets entré/lobby man köar medan vaccineringen sker i vigselrummet.

Vaccinationsbussen har kommit till Upplands-Bro sedan i mitten av juni 2021 och uppdraget fortsätter nu på det nya året. Fyra dagar i veckan kommer den mobila vaccinationsbussen: på onsdagar och torsdagar finns bussen i centrala Kungsängen, och på fredagar och lördagar står den i Bro centrum.

Vaccinationsbussen ger oss Upplands-Bro-bor större chans att vaccinera oss mot covid-19 på hemmaplan. Dessutom erbjuds möjlighet till drop-in-vaccinering!

 

Kungsängens centrum
Onsdagar och torsdagar klockan 10.00-16.45.

Bro centrum

Fredagar klockan 10-17 och lördagar klockan 10-15.


Du kan vänta inne i värmen på att ta din covidvaccination.
 I Kungsängen är det kommunhuset som gäller och i Bro är det Trygghetscentrum i Brohuset som agerar "värmestuga" för dem som väntar på sitt stick. Under tiden du befinner dig i kommunens lokaler ska du bära munskydd, vilket delas ut vid ankomst om du inte har med dig ett eget.

Tider bokar du via appen Alltid öppet som du laddar ner gratis till din telefon. Du behöver ha ett bank-ID.


Läs mer om vaccination och bokning av vaccinationstid hos 1177 Vårdguiden.

Här hittar du information på andra språk.