Kyrkoherdemottagning med högmässa, biskopsledd gudstjänst samt vacker sång och musik


Karin Sidén 2022-04-25

Kyrkoherde Cathrine Nordqvist välkomnades officiellt som kyrkoherde i Bro församling den 24 april. Under mottagningen förrättades gudstjänsten av Biskop Karin Johannesson.
Bild:Upplands-Bro kommun
Kyrkoherde Cathrine Nordqvist välkomnades officiellt som kyrkoherde i Bro församling den 24 april. Under mottagningen förrättades gudstjänsten av Biskop Karin Johannesson.

Cathrine Nordqvist installerades igår som ny kyrkoherde i Bro församling. På plats fanns biskopen, kontraktsprosten och församlingens övriga präster, alla förtroendevalda och ideella medarbetare. Och så klart en hel del församlingsmedlemmar! 

Vacker sång och musik av församlingens körer samt musiker gav en stämningsfull inramning.

En kyrkoherdemottagning är som sig bör något av en festdag så för att rymma alla som ville delta hölls den i Håtuna kyrka som är församlingens OCH kommunens största kyrka.

Cathrine Nordqvist har varit kyrkoherde i Bro församling i drygt ett år, men av olika skäl (speciellt pandemin) har det dröjt innan den officiella mottagningen kunde arrangeras.

Igår, den 24 april, var det så dags att högtidligt välkomna henne till församlingen.

Under kyrkoherdemottagningen som hölls i en närapå fullsatt Håtuna kyrka förrättades gudstjänsten av biskop Karin Johannesson och församlingens körer och musiker bjöd på sång och musik.

Cathrine Nordqvist prästvigdes år 2006 och verkade sedan 2008 i Bromma församling där hon starkt bidrog till att lyfta barn- och ungdomsverksamheten. I slutet av 2017 blev hon biträdande kyrkoherde där och i januari 2021 togs nästa steg i yrkeslivet då hon tillträdde som kyrkoherde här i Bro.