Säsongens första vinst ger mersmak

Karin Sidén 2022-04-28

FOTBOLL   Fjärde gången gillt! Efter förlust i de två inledande matcherna, och avgjort i den tredje, blev det så äntligen VINST i säsongens fjärde match för Kungsängens IFs fotbollsherrar. Det blev till slut hela 5-1 i matchen mot Rågsveds IF (som inför söndagens match låg i serietoppen).

-Äntligen kom vinsten! Så välförtjänt! jublar lagets assisterande tränare Shayan Hosiny efter målkalaset.

I söndagens match mellan Kungsängens IF och Rågsveds IF fick hemmalaget riktigt bra utdelning på sina chanser. Ett noll kom redan efter 10 minuter, på volley, och 2-0 kom knappa kvarten senare, på nick.

-Vi fick en skön start på matchen med två relativt snabba mål, men nöjde oss inte med det. Killarna var fortsatt hungriga på fler mål och strax efter avspark efter 2-0 lyckades vi bryta deras passning och kontrade snyggt in 3-0! Med ett lugn och självförtroende som speglade första halvlek gick vi sedan till halvtidsvila, berättar Shayan och fortsätter:

-I andra halvlek kom Rågsved ut som ett nytt lag och tryckte på för ett kvitteringsmål. Vi blev lite passiva, kom långt ner i försvaret, och de lyckades trockla sig fram i straffområdet och reducera till 3-1. Men killarna visade bra mental styrka och karaktär i matchen och svarade upp med att göra 4-1 och därefter 5-1, vilket kändes väldigt tryggt.

Rågsved slet för att komma in i matchen men hemmalaget kontrollerade spelet och kunde därmed spela hem säsongens första trepoängare. Efter fyra omgångar ligger man nu i mitten av tabellen, på sjunde plats av 14 lag.

Nästa match spelas nu på lördag, den 30 april, hemma på Kungsängens IP. Motståndare är FC GUTE klockan 16:00.