Skapa sommarminnen på hemmaplan!


Karin Sidén 2022-06-16

Många sommarminnen handlar om sol och bad! I Upplands-Bro finns flera badplatser att välja på. Till exempel Hällkana vid Lejondalssjön i Bro!
Bild:Karin Sidén
Många sommarminnen handlar om sol och bad! I Upplands-Bro finns flera badplatser att välja på. Till exempel Hällkana vid Lejondalssjön i Bro!

Gott folk, det är nu det händer, det där magiska som många av oss gått och längtat till så länge: SOMMAREN!

Det är nu vi under några härliga månader ska skapa härliga sommarminnen att bära med oss i höstrusk och vårslask. Ladda solbatterierna och fylla på våra energidepåer!


Inte för att jag på något vis vill vara pessimist eller dämpa glädjen över ljuset, värmen och fågelkvittret, men snart vänder det igen. Vi har redan passerat halvtid på sommarmånaden juni och snart ringer skolorna ut till sommarlov. På tisdag är det sommarsolstånd, ni vet det datum då dagen är som längst och natten som kortast, och om en dryg vecka är det midsommar. 

I stället vill jag påminna om att ta vara även på de små stunderna. Sommaren är absolut inte bara semesterveckorna, det är allt annat också. Att ta en spontan cykeltur till mataffären, köpa en god glass och sätta sig på en parkbänk. Fylla bilen med vänner och åka på en spontan badutflykt efter middagen bara för att kvällen är så härlig. Eller sitta på en stubbe i skogen, viftandes för att hålla myggen borta, med en kopp termoskaffe och en påse gifflar.

Vi har förmånen att bo i en kommun med vacker natur och många möjligheter till "små upplevelser" och roliga utflykter. På kommunens hemsida finns en hel del roligt samlat, som en idébank kan man säga. Också på visitupplandsbro.com, en turism- och besöksnäringsportal som fungerar lite som en "skattkarta" för den som vill hitta på något (nytt) att göra, oavsett om man bott här hela livet, är nyinflyttad eller besöker kommunen för första gången.

Så sätt igång! Skapa sommarminnen här på hemmaplan!