Kommunen stöttar när lokala föreningar arrangerar Upplands-Bro Swimrun
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2022-07-04

<span>Lejondalssjön och Lejondals slott.</span>
Bild:Upplands-Bro kommun
Lejondalssjön och Lejondals slott.

I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun – en 15 kilometers utmaning i vacker natur med simsträckor i fyra olika sjöar. Arrangerar gör Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Upplands-Bro kommun stöttar med delfinansiering och expertis.

Den 10 september går första omgången av Upplands-Bro Swimrun av stapeln i Kungsängen. Målgången blir i Stjärnparken vid Bro centrum , där torgfesten Brodagen arrangeras av kommunen samma dag.

Det är föreningarna Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår som står bakom evenemanget.

- Det här är ett roligt och mycket positivt initiativ från föreningslivet. Ett swimrunlopp sätter Upplands-Bro på kartan och vi har ju fantastiska förutsättningar för swimrun med vår vackra natur och fina sjöar. Jag hoppas att många vill besöka vår kommun och delta i loppet, säger Mattias Peterson (C), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det kommer att vara max 100 deltagare i loppet. Banan beskrivs som flack och lättsprungen och består av fyra simsträckor på totalt 1800 meter och fyra löpsträckor på totalt 12 kilometer. Under loppet får deltagarna simma i hela fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön.

- Rörelseglädje och folkhälsa är viktiga delar i vårt arbete och kommunen är med och stöttar Upplands-Bro Swimrun. Vår fritidskonsulent Lars Frölander, som är flerfaldig olympisk medaljör i simning, har varit med och planerat loppets sträckning. Förhoppningsvis blir detta den första omgången av många Upplands-Bro Swimrun, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.Vill du vara med?


Här anmäler du dig till Upplands-Bro Swimrun 2022.När:
Lördag 10 september 2022 klockan 10.

Var: Start vid Marina föreningshuset i Kungsängen. Målgång i Stjärnparken vid Bro centrum.