Sommarjobbande ungdomar ordnar Sommarfestival i Bro


Karin Sidén 2022-08-16

En massa olika gratis-aktiviteter utlovas under sommarfestivalen.
Bild:Upplands-Bro kommun
En massa olika gratis-aktiviteter utlovas under sommarfestivalen.

Nu på torsdag, den 18 augusti, arrangeras en sommarfestival i Stjärnparken vid Bro centrum, och vid aktivitetscontainern som står uppställd på gamla förskoletomten intill. Det är en grupp sommarjobbande ungdomar som arrangerar festivalen och deras mål är att skapa en rolig dag med gratis aktiviteter för alla åldrar.

Festivalen startar klockan 14.00 och pågår till klockan 18.00. Bland annat utlovas paintballturnering, hoppborg, fiskdamm och talangjakt.

Under hela sommarlovet har Sommarjobbprojektet ”Unga påverkar” pågått. Projektet, som drivs av ungdomsrådet i Upplands-Bro kommun har som syfte att engagera ungdomar i sitt lokalsamhälle. De sommarjobbande ungdomarna har gjort många olika saker under sina arbetsveckor och nu under sista jobbveckan arrangerar de en sommarfestival för att ge kommuninvånarna en möjlighet att träffas och ha roligt tillsammans.

Aktiviteter för alla åldrar, men framför allt för barn och unga, arrangeras i Stjärnparken och vid aktivitetscontainern intill Bro centrum. Sommarfestival-dagen dukas det upp med hoppborg, sumobrottning, ansiktsmålning, bangerrun och hinderbana. Alla aktiviteter är gratis.