Fira in Advent med pianokonsert på Ekhammarscenen


Karin Sidén 2022-11-14

Ute må det vara grågrå november och ovanligt varmt för årstiden, men faktum är att advent stundar. För att komma i stämning inför första advent kanske man i år kan behöva göra mer än att plocka fram adventsljusstakar, dricka glögg och besöka julmarknader. Vad sägs om till exempel om en konsert på Ekhammarscenen, framförd av den internationellt kända pianisten och kompositören Carlo Monticelli Cuggiò!?

Helena Karlsson, som är kultursamordnare och bland annat ansvarar för Ekhammarscenen berättar:

- Lördagen den 26 november, alltså dagen innan första advent, bjuder den internationellt erkända pianisten Carlo Monticelli Cuggiò Upplands-Bro på kulturupplevelse, i form av en adventskonsert. Det känns fantastiskt stort att han kommer hit till oss och jag hoppas att det blir fullsatt!

- Vi kommer glädjande noga att kunna erbjuda våra konsertgäster möjligheten att köpa fika. Maria Brofalk, som äger Stationshusets café i Bro, kommer att duka fram fika med både fikagott och smörgåsar att välja på. Försäljningen öppnar i god tid innan konserten.

Helena fortsätter:

- Evenemanget är gratis, men man behöver boka biljett i förväg så att vi har koll på hur många som kommer. Konserten startar klockan 19 och är beräknad till en timme lång, och spelas i två akter med en kort paus emellan.Länk till biljettbokningen!


Fakta om Carlo Monticelli Cuggiò

Carlo Monticelli Cuggiò är en internationellt känd italiensk pianistkompositör och improvisatör, kör- och orkesterdirigent samt opera- och danskompanist. Han har spelat, undervisat och dirigerat över hela världen, bland annat i Italien, USA, Spanien, Österrike, Kina, Belgien och England, och har genom åren uppträtt inför påvar och statsöverhuvuden.

Opera, klassisk musik, jazz, sydamerikansk och amerikansk musik från 40- och 50-talen är ofta på repertoaren när Monticelli Cuggiò spelar. Under konserten på Ekhammarscenen kommer han bjuda på stycken av bland andra Chopin, Joplin och Rachmanioff.