På förekommen anledning... Kör försiktigt!


Karin Sidén 2022-11-21

Sedan i lördags kväll har det inträffat ett flertal trafikolyckor i kommunen på grund av väglaget. Under måndagen har åtminstone två bussar haft dikeskänning.
Bild:Läsarbild
Sedan i lördags kväll har det inträffat ett flertal trafikolyckor i kommunen på grund av väglaget. Under måndagen har åtminstone två bussar haft dikeskänning.

Det kan inte ha undgått någon att förra helgens somriga temperaturer nu förbytts till 100% vinter och att snön fallit ymnigt sedan i går. Sedan i lördags har det inträffat en rad bilolyckor, och med tanke på att snöfallet fortsätter så lär det bli fler innan måndagen passerat. 

Snömodd och halka gör att vägarna är svårframkomliga och det har
 rapporterats om singelolyckor, likväl som olyckor med flera fordon inblandade i lättare krockar, dikeskörningar och annat som hör första halkan till.

Så på förekommen anledning kommer här ytterligare en uppmaning om att TA DET LUGNT i trafiken! 

Måste du inte absolut åka hemifrån så kan det vara klokt att stanna hemma! Och är det så att du behöver ge dig ut på vägarna; se till att du har gott om tid på dig så att du kan ta den tid det tar! Det är bättre att komma fram lite sent än att inte komma fram alls...

Snöfallet har ställt till med problem i hela "trafikapparaten" i Stockholms län. Tåg och bussar, likväl som biltrafiken påverkas. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad om trafikläget och följa rapporteringen och den information som publiceras. Lokalt kan det komma upp till 30 centimeter till, utöver det som redan fallit.

SL har stora problem med busstrafiken i hela Storstockholm och har tvingats ställa in ett flertal bussturer under måndagsmorgonen. (länk till Sveriges radio för inslag)