Tre gripna efter skottlossning på Kungsängens station


Karin Sidén 2023-01-11

Under natten mot onsdagen har tre personer gripits efter en större polisinsats i Kungsängen på grund av skottlossning på Kungsängens station. De tre är gripna i den pågående förundersökningen om försök till mord samt grovt vapenbrott, som inleddes strax innan midnatt igår, tisdag 10 januari. 

Klockan 23.39 larmades polisen till Kungsängens station efter uppgifter om skottlossning. På plats kunde man konstatera att någon eller några mycket riktigt hade avlossat flera skott inne på stationen. 

Ingen person har hittats skadad, men polisen har inlett en förundersökning om mordförsök samt grovt vapenbrott. Pendeltågsstationen spärrades av och tekniker kallades till platsen medan man samtidigt påbörjade jakten på misstänkta gärningsmän. Polisen hörde vittnen, granskade övervakningskameror och så vidare på stationen.

Vid sjutiden på onsdagsmorgonen meddelade polisen att man gripit tre personer. Det fanns då fortfarande inga uppgifter om att någon skadad person påträffats.

De har gripits som en följd av det utredningsarbete vi genomfört under natten, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT.se.

Under tiden för den tekniska undersökningen pågick fick tågen köra förbi Kungsängens pendeltågsstation, då resande inte fick beträda passera de avspärrningar som gjorts. Avspärrningarna togs bort vid 04.30-tiden och då kunde tågen återigen stanna vid stationen.

Av utredningstekniska skäl finns i nuläget inga ytterligare uppgifter om de tre personerna.