Flera olyckor på E18 - mycket begränsad framkomlighet


Karin Sidén 2023-03-27

Måndagseftermiddagen bjuder på en hel del stök i trafiken på grund av den starka vind och det snöfall som dragit in över Storstockholm. Bland annat har det inträffat flera trafikolyckor på E18 vilket gör att framkomligheten är mycket begränsad i bägge färdriktningarna.

Strax efter 16 inträffade en olycka mellan flera fordon på E18, mellan Kallhäll och Stäket, i riktning mot Enköping. 

Kort därefter, vid 16.15, inträffade en olycka mellan Kungsängen och Stäket i riktning mot Stockholm. Också det med flera fordon inblandade. Trafikverket uppger på sin hemsida att man beräknar att räddningsarbetet på bägge olycksplatserna kan vara klart vid 18.15-tiden. Påverkan på trafikflödet är mycket stort i bägge körriktningarna.

Uppdatering klockan 18.25:

Trafikverket har ändrat sina prognoser för olyckorna på E18. När det gäller incidenten i västgående riktning (mot Enköping) ska man alldeles strax vara klara med räddningsarbetet, där förlängdes prognosen med en halvtimme, till klockan 18.30.

Däremot drar arbetet med den andra olyckan, den i östgående riktning (mot Stockholm), ut på tiden. Den senaste prognosen är satt till klockan 19.30. Räkna med att framkomligheten kommer vara mycket begränsad ytterligare ett tag med andra ord.