UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 22 september 2020 - klockan 16:55 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
  Nästa »

 Kalender Månadsöversikt Visa närmaste händelserna

« 2017 » « April »

  Ti On To Fr
» 27 28 29 30 31 01 02
» 03 04 05 06 07 08
09
» 10 11 12 13 14 15 16
» 17 18 19 20 21 22 23
» 24 25 26 27 28 29 30

Söndag den 9 april 2017 Tid: 16:00

Folkmusik och Skiv-release

Plats: Stora Scenen i Kulturhuset
Fri entré

Jane, Lars och Tommy, med rötter i folkmusiken, släpper sin första CD och firar med gratiskonsert!

Med Janes egna låtar i fokus, sitt täta samspel mellan två nyckelharpor och cittra har gruppen tagit plats på folkmusikscenen, bl.a. på Korrö Folkmusikfestival och Oktoberstämman i Uppsala konserthus.

Jane är riksspelman på nyckelharpa och Lars har belönats med Upplands-Bros kulturstipendium för insatser inom folkmusiken.

Konserten är gratis, inga biljetter, först till kvarn & varmt välkommen!

Det finns möjlighet att köpa mat och dryck i Café Chrislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på entréplan i Kulturhsuet innan konsertens början. Hitta hit.Läs fina recensioner här:

”Här kommer min recension av er fantastiska inspelning.
Ett stort lycka till med skivsläppet. Önskar jag kunde vara där.
Jane, Lars & Tommy. Vilken underbar folkmusiktrio!
Två mycket klangfullt samspelta nyckelharpor ackompanjerade av en förtrollande cittra som hanteras på ett sätt man inte trodde var möjligt.
Tillsammans väver de lyhört samman toner och ackord till en musikalisk njutning för kropp och själ. Janes kompositioner är omväxlande dramatiska, vackra och gripande och i mitt tycke stundom Bachinspirerade. Mollstämda polskor och valser som får mig att känna kärlek och längtan, blandas stilfullt med lekfulla låtar i dur som inbjuder till dans. "Höjdaren" och "Långdans" förflyttar mig högt upp på ett berg där jag sitter på en mossig sten bland knotiga tallar och ser ut över världen. Jag lyssnar till vindens egen visa, och när jag vandrar hemåt har granskogen därunder fångat upp melodin och sjunger den hela vägen där jag går.”

O'tôrgs-Kaisa Abrahamsson”Nu har jag lyssnat och lyssnat och njutit och njutit av er musik i flera veckor! Den har värmt mig på väg till jobbet i en kall bil, peppat mig när jag behövt lite extra energi och givit mig ett lugn när jag behövt varva ner. Den innehåller verkligen alla dessa delar och jag är så glad och tacksam att jag fick äran att för-lyssna på er produktion! Nu har jag sammanfattat några rader av tankar som skivan har givit mig.

Tänk vilken underbar klangfärg som skapas av en cittra och två nyckelharpor. Denna trio är samspelta till en enda gemensam röst, men med sex stora inlyssnande öron!

Jag är så svag för Tommys genialiska hantverk på sin cittra, har aldrig hört det instrumentet spelas så smakfullt tidigare. Lars sekundering till Janes egna kompositioner är så sammansmält med melodin att det blir magiskt njutbart att lyssna till.

Trots plattans imponerande längd och antal låtar, lyckas trion fånga mitt intresse genom hela skivan. Jane, som komponerat varenda bit, är en verklig hitmakare, med låtar som bjuder på stor dos variation men där den inbitne nyckelharpsnörden känner sig mysigt hemma i denna nya, men i högsta grad traditonella stil av nyckelharpsrepertoar. Jane driver på med ett eldigt spel som Tommy och Lars bäddar in i mjuka varma klanger, i en behaglig balans.

För den som är insnöad på ljud kan sägas att skivan är en livetagning med imponerade fint ljud där rummets akustik lyfter instrumenten på ett naturligt sätt. Inte helt lätt med dessa övertonsrika instrument, men här har inget skalats bort utan nyckelharporna får verkligen låta nyckelharpa!

Jag tycker så otroligt mycket om när man vågar precisera och säger precis bara det som behöver sägas, i väl valda toner, för att föra fram sin poäng och det lyckas trion verkligen med i varje låt. En välbehagsrysning genom hela kroppen när det lilla får belysa det stora...

Sammanfattningsvis, ett helt otroligt njutbart samspel på denna platta!”

Josefina Paulsson
Skriv ut
Kalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen