Kalender

2018 Januari

Ti On To Fr
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31 01 02 03 04

Fredag den 26 januari 2018 Tid: 19:00 - 21:00

Konsert: EMILIA AMPER

Plats: Stora Scenen i Kulturhuset, Kungsängen.

Biljettpris: 150 kr / 100 kr

Internationellt hyllad folkmusiker gästar Kulturhuset.

Emilia Amper är en av Sveriges absolut mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk Grammis- och amerikansk Grammy-nominering, norska motsvarigheten Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget.

"Med djup kunskap om och kärlek till traditioner utforskar Emilia nyckelharpans möjligheter i musik som rör sig fritt över genregränserna. Hennes utstrålning, virtuositet och energi berör publik i både små och stora konsertsalar världen över."

Emilia Amper Band presenterar Emilia som solist, bandledare och kompositör i hennes musik för nyckelharpa, vokal, stråkensemble (allt från trio upp till full symfoniorkester) och slagverk. Hon spelar också med olika nordiska folk- och världsmusikgrupper som ODE, The Forbidden Orchestra och Frode Haltlis Grenseskogen.

Hon har varit solist med klassiska orkestrar som Västerås Sinfonietta, TrondheimSolistene, Camerata Nordica och Trondheim Symfoniorkester, med schweiziska Flamencos en route och Ballett am Rhein i Düsseldorf, spelat med kurdiska, indiska, västafrikanska, persiska och arabiska musiker, som studiomusiker och med pop/rock och jazzmusiker. Hon är också en populär lärare i Sverige och utomlands, ger workshops i nyckelharpa och svensk folkmusik och undervisar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

2015 tog Emilia tittarna med storm under SVTs nationaldagsfirande från Skansen där hon uppträdde med Arméns Musikkår, husbandet och Lilla Akademin. I Luciamorgon på SVT samma år var hon och Rickard Söderberg årets solister, och skapade den mest populära luciasändningen någonsin med över 1,5 miljoner tittare och en överväldigande positiv kritik.

I oktober 2016 släpptes Emilias andra soloalbum Lux, en uppföljare till succédebuten Trollfågeln. På Lux blommar Emilia ut som kompositör, ensembleledare och solist och vi får möta influenser från hela världen i musik för nyckelharpa, vokal, stråkensemble och slagverk.

Sagt om Emilia och Lux:

Det är lysande välgjort - Po Tidholm, Dagens Nyheter

Garanterat en av årets bästa folkmusikskivor - Kalle Tiderman, Lira

I have never experienced anyone, anytime, who could so transfix an audience - Robert von Bahr, grundare och ägare av BIS Records

It was everything I want in a gig. If only more orchestral performances were like that! I enjoyed it more than any I've ever been to - Andrew Cronshaw, fRoots

Café Chrislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är öppet innan konserten kl. 17.15-19.00, för t.ex. en after work med lättare mat och dryck. Det går också bra att förbeställa lättare mat och dryck från Café Chris till pausen på: info@cafechris.se