Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 19:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Innebandysäsongen går mot sitt slut


Karin Sidén 2013-03-20

Ett vårtecken så gott som något är att innebandysäsongen närmar sig sin upplösning. För flera av kommunens lag väntar några tuffa sista matcher där en hel del står på spel. För andra handlar det mest om att avsluta säsongen på ett snyggt sätt och med en positiv attityd att bära med sig fram till nystarten i höst.

Innebandysäsongen är inne i slutspurten. Med bara en eller ett par matcher kvar innan målgång är det lite olika förutsättningar för kommunens alla lag. För några lag är det viktiga poäng att spela om, medan andra har sådan tabellplacering att det inte spelar någon roll hur det går. Allt att spela för, eller bara möjligheten att avsluta med flaggan i topp med andra ord.

För Kungsängens IF's damer väntar ett spännande derby i slutmatchen. På söndag möter de Järfällas damer som riskerar att åka ur division 2. Vinner Kungsängen derbyt är det nedflyttning som gäller för gästerna. För att ha en chans att bli kvar måste Järfälla ta poäng och helst vinna. De måste dessutom förlita sig på att Hammarby slår Farsta. Kungsängen däremot är inte i någon obehaglig kniven-mot-strupen-sits. För deras del handlar matchen till stor del om att avsluta säsongen snyggt och att förhoppningsvis också spela sig till en skön fjärdeplats i tabellen.

Lagets tränare Jimmy Johansson tror att det kan bli en riktigt spännande och tuff kamp på söndag och hoppas att tjejerna får ett härligt stöd av hemmapubliken.
-Stor publik och hög stämning i hallen skulle vara ett bra avslut på en fin säsong, önsketänkte Jimmy Johansson högt till UBRO. Han lovade att lagledningen tillsammans med tjejerna ska göra sitt bästa för att bjuda på en höjdarmatch i söndagens derby.

För Kungsängens herrar väntar ett streck-drama i söndagens bortamatch mot Hässelby. Värmdö har en poäng mer än KIF och ligger ovanför strecket. KIF måste vinna sin match, samtidigt som Värmdö förlorar, för att gå förbi då deras målkvot är klart sämre än Värmdös.

I Bro IK's herrlag kunde man redan fira seriesegern efter söndagens oavgjorda match mot Mariebergs SK. Säsongens sista seriematch spelas mot Ormbacka/Skälby den 24 mars och är bara en formalitet för gästande Bro IK. Bro IK's damer spelar säsongens sista seriematch borta i Midsommarkransen. För deras del handlar det om att vinna för att säkra tabellplaceringen. De kan inte klättra något, men har två lag, Midsommarkransen och Örby, som rent teoretiskt kan gå om dem i tabellen. Men då krävs att Bro förlorar stort, mycket stort till och med, och det lär spelarna knappast tillåta.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen