Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 02:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

UBG firar i dagarna fem


Karin Sidén 2013-09-11

Klassflaggorna/lagskyltarna var viktiga och gav extrapoäng.
Bild:Karin Sidén
Klassflaggorna/lagskyltarna var viktiga och gav extrapoäng.

Måndagens tårtkalas var bara början på UBGs Jubileumsvecka. I dagarna fem kommer olika aktiviteter att avlösa varandra och på olika sätt kommer man att högtidlighålla 30-årsdagen. På tisdagen samlades alla treor i Ekhammarskolans aula för att ta del av en framtidsdag. Tvåorna hade en heldag i Gröna Dalen med uppdrag och samarbetsövningar, medan ettorna hade en "ledig dag" till de olika uppgifterna i femkampen som fortgår under hela veckan.


I Baslägret fanns ett antal extrauppgifter att lösa under dagen.
Bild:Karin Sidén
I Baslägret fanns ett antal extrauppgifter att lösa under dagen.

I Gröna Dalen fick tvåorna en härlig dag fylld med aktiviteter och uppdrag. Dagen gick helt och hållet ut på samarbetsövningar och gruppdynamik. 19 stationer med vitt skilda uppdrag fanns utplacerade i hela Gröna Dalen och ända ner till Mälaren. Det fanns en syltstation, där gruppen skulle plocka en viss mängd bär och koka sylt på stormkök, en dykstation, där man skulle dyka efter en flaska med bokstäver i som man sedan skulle bygga ord av, en cykelstation, där det gällde att cykla så långsamt som möjligt från A till B, en backstafett, där det gällde att med hjälp av åtta personer transportera en plastback fyra stäckor utan att använda händerna någon gång, en golfstation där det gällde att med en leksaksgolfklubba och tennisboll pricka en lagkompis med  kardborreklädsel, och så vidare.

Vid baslägret fanns också ett antal uppdrag att klara av. Till exempel skulle man knyta ett antal knopar, lösa gåtor och identifiera växter med hjälp av en flora.

För varje klarad station fick klassen poäng. Stationerna i sin tur var värd olika många poäng beroende på hur långt bort den var placerad från baslägret, hur svår uppgiften var och hur många lagmedlemmar som krävdes för att klara av den. Med taktik gick det att samla poäng mer effektivt. Samarbete och lagtänk var en förutsättning för att klara uppdragen, men det gällde också att tänka taktiskt. Vilka klasskompisar skickar vi till vilka stationer? Vilka stationer ska vi satsa på -de som tar lite längre tid och ger fler poäng eller de snabba fåpoängarna?

Poäng fick man också om alla i klassen kommit ihåg matsäcken, om man gjort en snygg lagskylt och om man lyckats få med all utrustning som stod på packningslistan.

Backstafett och golf var två av uppdragen.
Bild:Karin Sidén
Backstafett och golf var två av uppdragen.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen