UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 23 september 2020 - klockan 10:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-03-06

Den här veckan har trettiotalet anmälningar inkommit till polisen, varav några är rena förlustanmälningar. Ett antal fall av olovlig körning, några stölder från byggarbetsplatser, ett garageinbrott och ett förrådsinbrott är några av de anmälningar som inkommit. För andra veckan i rad är antalet bilrelaterade brott nere på en mer "vanlig nivå" igen efter den alarmerande höga nivån vi upplevde en period. Fortfarande händer en del inbrott, slangningar och andra bilrelaterade brott, men inte en handfull varje natt som det var då.

Natten mellan den 28 februari och den 1 mars slangades bensin från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Kakelstigens boendeparkering i Brunna.

Vid 13-tiden den 2 mars uppmärksammade en person att en bilist verkade misstämkt rattfull. Personen larmade polisen som skickade en patrull till området. När polisen fick korn på den misstänkte rattfylleristen signalerade de att denne skulle stanna men bilisten ville annat och körde vidare. Under färden körde den uppenbart påverkade bilisten in i ett räcke innan poliserna fick stopp på bilen vid Hjortronvägen i Tibble. När poliserna sökte igenom bilen hittades en kniv. Bilisten blåste positivt och fick följa med till stationen för vidare prov. Anmälningar om grovt rattfylleri, grov olovlig körning, smitning, grov vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen upprättades.

Någon gång mellan 13.15 och 14.15 den 2 mars stals en mobiltelefon på en skola i Brunna. Mobilen stals ur målsägandes skolväska som förvarades i omklädningsrummet under idrottslektionen.

Vid 17-tiden den 2 mars stoppades en bilist vid Råbystigen i Bro. Det visade sig att bilisten inte hade något körkort så en anmälan om olovlig körning upprättades.

Någon gång mellan klockan 01 och 03 den 3 mars gjorde okända gärningsmän inbrott i en bil som stod parkerad på ett företags område på Skällstavägen i bro. Verktyg och en GPS uppges ha stulits.

Natten mellan den 2 och 3 mars gjorde okända gärningsmän inbrott på en byggarbetsplats på Kraftvägen i Brunna. Gärningsmännen klippte hål i det omgärdande stängslet och stal nio LEDlampor, varav fyra satt på en grävmaskin inne på området.

Natten mellan den 2 och 3 mars gjorde okända gärningsmän inbrott på en byggarbetsplats på Östervägen i Kungsängen. En vibro-platta stals.

Någon gång mellan 09.30 och 10.40 den 3 mars stals en mobiltelefon på en skola i Brunna. Mobilen stals ur målsägandes skolväska som förvarades i omklädningsrummet under idrottslektionen.

Någon gång mellan den 27 februari och 15-tiden den 3 mars gjorde okända gärningsmän inbrott i en garagelänga på Klostervägen i Kungsängen. Gärningsmännen hade brutit bort tre brädor från garageväggen på baksidan, men enligt anmälan är det oklart om något stulits.

Någon gång mellan den 18 februari och den 4 mars hade en målsägande boende på Bergvägen i Kungsängen inbrott i sitt källarförråd. Bland annat stals en del möbler, ett par skidor och en skate board.

Någon gång mellan den 3 och 4 mars hade en målsägande boende på Örnstigen i Bro inbrott eller försök till inbrott i sin bil. Bägge dörrlåsen uppvisade brytmärken men det fanns inga tecken på att någon varit inne i bilen.

Någon gång mellan den 3 och 4 mars stals en bil från en parkeringsplats vid en bilverkstad i Kungsängen. Kunden hade lämnat in bilen för reparation men fått beskedet att det var skroten som gällde, så bilen stod på parkeringen i väntan på den sista färden.

Någon gång mellan den 4 och 5 mars stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil som stod parkerad på Lejondalsvägen i Bro.

Någon gång mellan den 4 och 5 mars stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil som stod parkerad på Örnstigen i Bro.

Natten mellan den 5 och 6 mars var det inbrott i en kyrka i Bro pastorat. Gärningsmännen hade tagit sig in genom att bryta upp ett större fönster. Det är oklart om något stals i samband med inbrottet.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen