Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 05:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Leader Mälardalen är prioriterat Leaderområde
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2015-05-05

Leader Mälardalen har prioriterats till att få ansöka om att bilda ett nytt Leaderområde och därmed få möjlighet att arbeta med lokalt ledd utveckling genom Leadermetoden under EU-programperioden till och med år 2020.

Tisdag 21 april blev det offentligt vilka områden som prioriterats av Jordbruksverkets urvalskommitté till att få ansöka om att bilda nya Leaderområden. Leader Mälardalen, som består av södra Fellingsbro i Lindesbergs kommun, Arboga, Köping, Hallstahammar, Västerås landsbygd, Enköpings landsbygd, Håbo samt Upplands-Bro kommuner har prioriterats.

Det krävs en del kompletteringar, som ska vara gjorda senast 31 december 2015, innan de prioriterade områdena kan få officiellt beslut att få starta Leaderområde.

Leader Mälardalens preliminära budget blir ca 48 miljoner kronor varav 40,6 miljoner från Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, 3,6 miljoner från Socialfonden och 4 miljoner från Regionala utvecklingsfonden. Detta är inklusive 33% lokal offentlig medfinansiering från kommunerna i området och pengarna ska fördelas till projekt i området fram till och med år 2020.

– Genom medlemskap i föreningen Leader Mälardalen kan vi nu gemensamt ta nästa steg i strategiarbetet för att stärka landsbygdsutvecklingen i Upplands-Bro kommun. Jag ser fram emot många idéer och initiativ från lokala föreningar och organisationer, vilket är en bärande tanke i samarbetet säger Camilla Janson (S) Kommunstyrelsens ordförande, Upplands-Bro kommun.


Klicka på länken för ytterligare information om Leader-projektet.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen