Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 22:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-04-18

Två bilbränder, en i Bro och en i Kungsängen, och två rån i Kungsängen toppar påskhelgens polisrapport som annars är förvånansvärt (och mycket glädjande) kort, trots att det varit långledigt.

-Det har varit lugnare på inbrottsfronten än på ett bra tag, både i Upplands-Bro och i Järfälla, vilket är bra. Kanske kan det vara så att tjuvarna läst alla inbrottsvarningar som varit i media och på sociala medier och dragit öronen åt sig. De vill ju inte bli upptäckta, så får de signaler om att allmänheten är extra vaksam så byter de nog gärna område för säkerhets skull, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och upplands-Bro.

Vid 18.15-tiden den 13 april ser och hör en person hur två barn i 10-12-årsåldern står och krossar fönsterrutor på en skola i Bro. När han/hon ropar högt springer barnen från platsen. en anmälan om skadegörelse upprättas.

Vid 18.40-tiden den 13 april var målsägande på väg hem från Kungsängens centrum med middagspizzorna i näven. När målsägande gick över gångvägsbron till Prästhagsvägen kom två ynglingar i 15-18-årsåldern fram (ur en gupp av 5-6 stycken) och hotade till sig pizzorna. Ynglingarna försvann från platsen. 

Klockan 06.10 den 14 april är det någon som kastar en sten rakt genom målsägandes altandörr på Fjärilsstigen i Finnsta. Det finns i nuläget inga uppgifter om hur många stenkastarna var.

Vid 22.40-tiden den 14 april upptäcktes en bilbrand på centrumparkeringen i Bro, på långtidsparkeringen närmast Enköpingsvägen. Sammanlagt sju bilar skadades i den omfattande branden, varav fem totalförstördes. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Vid 01.15 den 16 april upptäcktes en bilbrand på grusparkeringen på Lillsjö Badväg, nära Granhammarsvägen i Kungsängen. En bil totalförstördes och en bil skadades i branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Någon gång mellan klockan 12 den 15 april och klockan 22 den 16 april utsattes målsägandes lägenhet på Finnstastigen i Bro för ett inbrottsförsök. När målsägande kom hem upptäckte denne brytskador på ytterdörren. Gärningsmannen hade inte lyckats bryta upp dörren, så det hela stannade vid ett inbrottsförsök.

Vid 18-tiden den 17 april utsattes två tonåringar för ett rån på Bergvägen i Kungsängen. De två målsägande befann sig utanför en liten kvartersbutik när tre maskerade män i uppskattningsvis 20-25-årsåldern dök upp. Männen hotade till sig en mobiltelefon. Inget våld ska ha använts. Männen hade halsdukar för sina ansikten.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen