Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 16:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-06-05

Det har varit en relativt lugn helg i Upplands-Bro. Dock kom den femte anmälan om fullbordat villainbrott sedan den 26 maj, vilket naturligtvis bekymrar. Samtidigt har Järfälla haft en markant ökning av antalet inbrott jämfört med här. Bara sedan i fredags har sex inbrott anmälts i Jakobsberg med omnejd. 

2 juni omhändertog polisen en bil som stått parkerad på pendlarparkeringen vid Bygdegårdsvägen under en längre tid. Då bilen var skriven på en "målvakt" med många anmälningar och böter på sitt namn beslagtogs bilen enligt Bilmålvaktslagen.

Vid 15.30-tiden den 2 juni larmades polis till Blomstervägen i Bro centrum där en grupp ungdomar kastade sten på förbipasserande. När polisen kom till platsen hade dock stenkastarna lämnat platsen.

Klockan 02.32 den 3 juni larmades polis till Lantmätarvägen i Gamla Bro där en uppmärksam person sett hur två individer försvann in i en villa. Enligt larmsamtalet var det sammanlagt tre personer som sågs, varav två alltså sågs gå in och ut ur altandörren. När polisen kom till adressen kunde de konstatera att det rörde sig om ett fullbordat inbrott där tjuvarna brutit upp altandörren för att ta sig in. Polisen spårade med hund efter gärningsmännen men spårhunden inne på byggarbetsplatsen vid Bagarvägen / Målarvägen blev det stopp. En anmälan om grov stöld genom inbrott upprättades. Det framgår ej i anmälan vad som stals.

Klockan 11.15 den 3 juni (lördag) larmades polis till en byggarbetsplats på Parkvägen i Bro där ett inbrott upptäckts. Vid kontroll visade det sig att tre byggcontainrar haft påhälsning. Polisen kunde säkra en del spår på platsen. Det framgår ej i anmälan vad som stals.

Vid 21-tiden den 3 juni såg en privatperson ett haltande rådjur vid Bygdegårdsvägen och hörde av sig till polisen som i sin tur kontaktade en av kommunens viltvårdare. I rapporten finns ingen återkoppling om hur eftersöket efter det haltande rådjuret gått.

Den 4 juni upptäcktes ett inbrott i en föreningslokal på Norränge gårdsväg i Håbo-Tibble. Enligt anmälan har någon eller några tagit sig in i föreningslokalen samt i ett fristående förråd och sökt igenom byggnaderna. Det ska även ha klottrats en del. En anmälan om skadegörelse och inbrott upprättades. Det är oklart om något stulits.

Vid 12.15 den 4 juni inträffade en viltolycka vid Grafitvägen / Håtunavägen (länsväg 269). Bil vs rådjur.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen