Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 16:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Markant ökning av bostadsinbrott - Råbyområdet särskilt utsatt


Karin Sidén 2017-06-29

Polisen varnar för att det på kort tid skett ett flertal bostadsinbrott i kommunen, särskilt i Råbyområdet i Bro. Bara den senaste veckan är det fyra anmälda inbrott och två inbrottsförsök, alla i Råby utom ett. Innan dess var det senaste anmälda inbrottet från den 3 juni, så det är en signifikant ökning som skett. 

Prata med grannarna och håll ögonen öppna!

Den senaste tiden har det skett en markant ökning av antalet bostadsinbrott och det är särskilt Råbyområdet som varit utsatt. Både radhus och lägenheter har haft påhälsning och vid flera tillfällen har gärningsmannen / männen brutit sig in, både via ytterdörr och altandörr.

Så här i sommartid är dock öppna fönster också ett vanligt sätt att ta sig in. Det fönster man i vädringssyfte lämnat på glänt blir en enkel match för inbrottstjuven... Det kan vara en god idé att stänga alla fönster om man lämnar bostaden.

Det är målsägande i radhus på Oxelvägen och Poppelvägen i Råby Skog samt målsägande boende i lägenheter på Fasanstigen, Örnstigen och Råbystigen i Råby som drabbats. Det har även anmälts ett inbrottsförsök på Glasyrvägen i Brunna.

Den senaste tiden har också ett flertal personer noterat bilar som betett sig underligt i bostadsområden i kommunen, som att de åker och spanar. Fortsätt iaktta och notera "mystiska" göromål. Förhoppningsvis kan det hjälpa till i det polisiära arbetet. Dessutom är det för en potentiell inbrottstjuv ytterst obekvämt att känna sig iakttagen så det kan även fungera preventivt! Grannsamverkan och uppmärksamma medmänniskor är ett väl fungerande inbrottsskydd.

Se länk.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen