Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 05:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Nyutbildade ungdomar i Bro fick diplom för trygghetsarbete
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2017-06-29

Femton ungdomar mottog diplom och blommor under utdelningen. Här är de tillsammans med Fryshusets personal samt kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson och Maria Johansson, Kommundirektör i Upplands-Bro.
Bild:Upplands-Bro kommun
Femton ungdomar mottog diplom och blommor under utdelningen. Här är de tillsammans med Fryshusets personal samt kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson och Maria Johansson, Kommundirektör i Upplands-Bro.

Igår, onsdag, fick 15 ungdomar från Bro ta emot diplom och blommor för att ha genomfört en utbildning i hopp, inkludering och trygghet. Utbildningen anordnas av Fryshuset och kommunen med syfte att lyfta ungas potential och jobba för en tryggare kommun.


Utbildningen heter H.I.T. och står för Hopp, Inkludering och Trygghet. Namnet, utbildningens innehåll och förhållningsregler har tagits fram av ungdomarna själva. För att klara utbildningen krävs både närvaro och engagemang. Något som ungdomarna lyckats med. Ett exempel är ungdomarnas insats under politikerveckan i Järva. En insats som uppskattades av både Polisen och arrangörerna.

Ungdomarna, i åldern 15-19 år, sken ikapp med solen samtidigt som de stolta tog emot diplomen. Diplomen intygade utbildning inom lag och rätt, konflikthantering, jämställdhet och brandutbildning liksom livräddarkurs och simning.

Ett av målen med utbildningen är att få ungdomarna att upptäcka sina egna drivkrafter.

-Fryshuset gör detta tillsammans med Upplands-Bro kommun för att vi tror på ungas potential. Vi tror att unga gör, och vuxna möjliggör. Vi gör det möjligt för unga att förändra sin och andras framtid. Genom att ge dem verktyg och kunskap kan de skapa den förändring som de vill ha för dem och sin ort, säger Peppe Boroodjeni, chef för Fryshuset i Husby.

Ett annat mål är att de ska stärka ungas känsla av delaktighet. Efter utbildningen kommer ungdomarna tillsammans med sina ledare på Fryshuset att delta i olika aktiviteter för att leda vägen för andra unga.

Ungdomarna kommer till en början att engagera sig ideellt för att sedan i framtiden erbjudas att vara med och utbilda nya juniorer. Upplands-Bro kommer fortsätta sitt samarbete med Fryshuset och en ny grupp juniorer från Bro kommer att diplomeras senare under 2017.

Även kommunstyrelsens ordförande fanns på plats utanför Brohuset och höll ett tal där hon lyfte fram de långsiktiga resultaten av ungdomarnas arbete.

-Ni bidrar till att göra Upplands-Bro till den fantastiska kommun som den är. Ert arbete är viktigt och det kommer att göra gott för både er och många andra i framtiden, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen