Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 19:07 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Bro Park bjuder in till westernkväll


Karin Sidén 2017-09-01

GALOPP   På tisdag blir det hästar och western för hela galoppen när SM avgörs på Bro Park. Storloppskvällen, med bland annat SM Classic, SM Sprinters, SM Tvååringar och Amacitalöpning, får en extra festlig inramning med westerntema. Bro Park öppnar för besökare redan 14.00 på eftermiddagen. Första uppvisningen sker redan 15.30 och första start rids klockan 18.00.

-Boka in den 5 september och ta med dig vännerna till Bro Park för en kul eftermiddag och spännande storloppskväll! Det blir Westerntema där alla med westernhatt går in gratis före klockan 18, god mat, skön musik, pop corn, sockervadd och en härlig mix av westernuppvisningar och hisnande snabba galopphästar, säger Annette Jansson på Svensk Galopp.


Westernkvällen bjuder på totalt åtta lopp, varav ett flertal mycket spännande och prestigefyllda storlopp. Först ut är Bro Park Classic och fyra SM löpningar; SM Classic, SM Sprinters, SM Tvååringar samt SM för amatörryttare. Dessutom gör de bästa tvååriga stona upp i Amacitaloppet

Det bjuds självklart på en hel massa mer än tävlingsrace den 5 september. Redan 15.30 går startskottet för en rad uppvisningar och aktiviteter, såsom Cowboys & Indians Wild West Shetlandrace, Rasparad, Barrel Race, Pole Bending Cuttinghorse, Quarterrace, och en uppvisning med SQHAs ungdomar.

-Rasparaden är något extra! Där kommer 11 nordamerikanska hästraser att delta. Överhuvudtaget så är det ett actionfyllt och roligt uppvisningsprogram eftermiddagen och kvällen bjuder på. 

-Våra yngre gäster kommer att kunna prova på ponnyridning och för de actionsugna besökarna finns det så klart en mekanisk tjur! Det blir en Bandit Show och självklart amerikansk mat och dryck! hälsar Anna Fischer, Svensk Galopp.

För att höja westernkänslan ytterligare på Bro Park uppmuntras publiken att även den anamma temat. Alla med westernhatt går in gratis före klockan 18 och kommer man till Bro Park i en jänkare eller veteranbil blir det stjärna i kanten och gratis inträde för alla i bilen när man kör in den på grusplanen innanför grinden! (gäller från klockan 14 till 18 eller till grusplanen är full).

-Något vi är lite extra stolta över är att vi har lyckats få hit Charlie Blomquist och några från hans grupp som kallar sig Charlies Änglar, säger Peter de Vos, en av de ansvariga för projektet ’American Day’. Under Westerndagen finns Charlie Blomquist på plats med sin Hitch Wagon och två draghästar.

Charlie Blomquist lämnar ingen oberörd. För fyra år sedan stod han öga mot öga med cancern och nu har han med hjälp av vänner, familj och hans hästar startat en insamling där pengarna går till Cancerfonden. Projektet och fonden heter passande nog Charlies änglar.  


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen