Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Onsdagen den 27 maj 2020 - klockan 05:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Årets Världens Barn-insamling i Upplands-Bro inbringade rekordsumma


Karin Sidén 2017-10-16


För en vecka sedan avslutades årets Världens Barn-insamling i Upplands-bro och i hela landet. Både på riksnivå och här hemma på lokal nivå blev det fantastiska insamlingsrekord.

-Jag kan berätta att Världens Barn-insamlingen i Upplands-Bro inbringade ca 115 000 kronor i år. Det är ett nytt rekord för kommunen! berättar Birgitta Hillerström som är samordnare för insamlingen här i kommunen.

Radiohjälpens insamling Världens Barn firade 20-årsjubileum i år. (se tidigare artikel i UBRO) Insamlingen avslutades den 10 oktober och nu är summeringen gjord. Drygt 80 miljoner kronor kom in under årets nationella kampanj, där ideella krafter, privatpersoner, företag och föreningar på olika sätt engagerat sig och ordnat konserter, secondhandförsäljning, välgörenhetslopp, föreningsaktiviteter och mycket mer.

Här i Upplands-Bro finns precis som i resten av landets 289 kommuner ett ideellt engagemang för Radiohjälpens insamling. Bland annat skramlas det med bössor, skänks kollekt från kyrkan, dagskassor från till exempel Röda Korsets second hand och Läkarmissionens butik, med mera. Dessutom anordnar Kulturskolans elever och pedagoger en gala till stöd för insamlingen. En Liten Gala för Världens Barn är en mångårig tradition som gör och gjort mycket gott. Årets gala inbringade en rekordsumma:

-Vi slog rekord med 25 695 kronor i år! Fantastiskt! berättar Åsa Källström Hellgren, rektor på Kulturskolan.

Det var inte bara En liten Gala som slog rekord i år. Birgitta Hillerström, samordnare för insamlingen här i Upplands-Bro har även hon glada nyheter:

-Jag kan berätta att Världens Barn-insamlingen i Upplands-Bro inbringade ca 115000 kronor som är ett nytt rekord för kommunen.

Med den summan kom vi på plats 146 i riket, med 4,25 kronor/person, vilket är en förbättring med drygt 8% jämfört med tidigare år. Än har vi dock långt till topptrion, där Norsjö kommun i år slog ett helt galet rekord och samlade in drygt 243 kronor/person vilket är en förbättring med drygt 474%. Imponerande! (se länk för mer info om den nationella insamlingen). Tvåa kom Sorsele och trea var Arjeplog.

Topptrion i Storstockholm var Nykvarn på plats 63 (7,85 kronor/person), Vallentuna på plats 85 (6,79 kronor/person) och Järfälla på plats 114 (5,46 kronor/person). Upplands-Bro kom på femte plats i Stockholms län.


Se länk för det officiella pressmeddelandet och för en mer omfattande sammanställning av årets insamling.

 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen