Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 15:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Upplands-Bro tillsammans med Mattecentrum söker volontärer
Pressmeddelande från upplands-Bro kommun


2017-10-19

En viktig del av en kommuns arbete är att utveckla och väcka ungdomars intresse för demokrati. Under Demokratidagen föreslog elever att kommunen skulle inleda ett samarbete med Mattecentrum, som stöttar barns och ungdomars förståelse för matematik. Nu söker kommunen och Mattecentrum volontärer till de räknestugor som planeras att starta.

-Vi är självklart väldigt glada över elevernas engagemang och önskemål om ytterligare matematik. Denna satsning ger en dubbel vinst i att elevernas kunskap i matte kan öka och att de unga ser att det går att påverka de demokratiska processerna, säger Kaj Söder, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.

Mattecentrum har under det senaste decenniet stöttat ungas utveckling inom matematik. Syftet är att verka för en likvärdig kunskapsinhämtning, att öka kunskapen i och öka intresset för matematik. Mattecentrum arrangerar räknestugor dit barn och unga kan ta med sin mattebok från skolan och göra sina ordinarie uppgifter. Om man stöter på problem finns minst två volontärer på plats som stöttar och hjälper eleven vidare. Ingen föranmälan behövs till räknestugorna och det är helt gratis för barn och unga att delta.

Mattecentrum bidrar med volontärerna, kommunen bistår med lokaler. För att kunna starta upp verksamheten i Upplands-Bro kommun söks nu volontärer som kan bemanna räknestugorna. För att bli volontär krävs att man är duktig på matte (gärna ha läst upp till gymnasiematte E/5) och har två timmar i veckan att lägga på uppdraget. Att behärska flera språk är ytterligare en merit. 

Mattecentrum och kommunen bjuder in de som är intresserade av att bli volontärer till ett informationsmöte torsdagen den 26/10, klockan 17:30-19:00. Platsen är Biblioteket, Furuhällsplan 1 i Kungsängen.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen