Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 19:05 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Nu öppnar Räknestugorna


Karin Sidén 2017-11-07

Om bara några veckor öppnar två Räknestugor i kommunen, en i Bro och en i Kungsängen. Det är Mattecentrum som i samarbete med kommunen och flera frivilliga resurser, volontärer, ordnar Räknestugorna. Elever i alla åldrar är välkomna. 

Matematik kan vara rena "grekiskan", fruktansvärt, asjobbigt - och alldeles alldeles underbart kul, plättlätt, en "barnlek". Vi har alla olika förutsättningar och behöver olika mycket tid för att ny kunskap ska landa. För att lägga en solid grund att bygga vidare på upp genom skolåren behövs mycket repetition och en grundläggande förståelse. Vilket även det tar olika lång tid för olika individer. Tid som kanske inte finns inom skoldagens ramar. För många elever finns rätt stöd att få hemma, med en mamma, pappa, storasyster, faster eller morfar som kan hjälpa till med hemuppgifterna. Men för många andra finns inte det stödet att få. Kanske inte alls.

Under skolåren så är matematikämnet en av de större utmaningarna för många elever, och inte sällan kan utmaningarna förstärkas av att föräldrarna överför skräckminnen och låsningar från den egna skoltiden till sitt barn.

För att jämna ut ojämlika förutsättningar utanför skolans väggar och för att ge alla elever chansen att bygga upp en stark matematik-grund erbjuder nu Upplands-bro kommun och Mattecentrum Räknestugor två dagar i veckan.

Så här skriver kommunen på sin FaceBook om Räknestugorna:

Elever i alla åldrar från alla skolor är varmt välkomna till de räknestugor som Mattecentrum nu startar upp i kommunen. Tisdagar och torsdagar framöver erbjuds stöd i matte. På plats finns volontärer med god kunskap i matte. Upplands-Bro kommun bistår med lokal.

Ta med din vanliga mattebok du har i skolan och kom och räkna!

Biblioteket i Brohuset, Bro centrum (PREMIÄR 21 november)
Tisdagar klockan 17:00-19:00


Kungsängens bibliotek, Furuhällsplan 1 (PREMIÄR 16 november)
Torsdagar klockan 17:00-18:50


Räknestugorna är ett direkt resultat av ett elevförslag från Upplands-Brogymnasiets Demokratidag.

-Vi är självklart väldigt glada över elevernas engagemang och önskemål om ytterligare matematik. Denna satsning ger en dubbel vinst i att elevernas kunskap i matte kan öka och att de unga ser att det går att påverka de demokratiska processerna, säger Kaj Söder, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.


Se pressmeddelande / artikel om samarbetet med Mattecentrum.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen