Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 06:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-01-29

Fredagskvällen inleddes dramatiskt med en stor polisiär insats i Bro där man sökte efter en knivbeväpnad yngling som försökt knivråna en privatperson på bilnyckel och bil. Rånförsöket inträffade på centrumparkeringen strax innan 18 på kvällen så det var mycket folk i rörelse, men tyvärr undkom rånaren. 

Förutom rånförsöket har det dock polisiärt sett varit en lugn helg, med mycket få insatser. Ett inbrottsförsök på en bensinmack i Kungsängen är den enda "större" anmälan som inkommit (t o m måndag fm. Ibland dröjer målsägande med att göra anmälan så det kan möjligen inkomma någon ytterligare i ett senare skede.)

Klockan 04.41 den 26 januari utlöstes inbrottslarmet på en bensinstation i Kungsängen. På övervakningsfilmerna ses fyra gärningsmän försöka ta sig in i butikslokalen men misslyckas. Gärningsmännen avvek från platsen innan väktare/polis anlände.

Klockan 09.36 den 26 januari såg en förbipasserande bilförare att det låg ett skadat/dött djur i dikeskanten vid Broavfarten (i riktning mot Enköping) och ringde 11414. Polisen skickade dit viltvårdare som kunde konstatera att dovhjorten var död. En anmälan om smitning upprättades då det är lag på att man ska polisanmäla om man är med om en viltolycka.

Klockan 17.57 den 26 januari larmades polis till Bro centrum där ett rånförsök just begåtts av en knivbeväpnad yngling. Enligt vittnesuppgifter bedömdes rånaren vara under 20 år. Rånaren knivhotade målsägande och försökte tvinga till sig offrets bilnyckel och bil, men hon lyckades slita sig loss och springa in i centrum, varpå rånaren avvek från brottsplatsen utan det tilltänkta bytet. Målsägande ska inte ha skadats fysiskt vid rånförsöket. Polishelikopter och hundpatrull var med i efterspaningarna efter rånaren, men de hittade ingen misstänkt.

Klockan 18.51 den 28 januari inträffade en viltolycka på Håtunavägen vid Håbo-Tibble. Bil vs rådjur (sannolikt). Kollisionen var så pass kraftig att bilen fick skador i fronten men varken föraren eller den ditkallade viltvårdaren lyckades lokalisera något skadat rådjur (eller annat djur för den delen).

 

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen