Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 07:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Ny avdelning samlar kommunens säkerhets- och trygghetsfrågor
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Karin Sidén 2018-02-02

Upplands-Bro kommun samlar kommunens säkerhets- och trygghetsarbete under en ny avdelning. Syftet är att möta ökade myndighetskrav och öka samverkan - både internt och externt.

Chef för den nya avdelningen blir säkerhetschef Mats Kjellberg. Mats har tidigare ansvarat för säkerhetsarbetet i kommunen.

-Säkerhets- och trygghetsarbetet har många beröringspunkter och är ett arbete som bygger på samverkan - både internt i kommunen - men också externt mellan myndigheter, kommuner och andra aktörer. Den nya organisationens ledord är samverkan, kommunikation och information, säger säkerhetschef Mats Kjellberg.


Krishantering

Kravet på förmågan att kunna hantera kriser ökar – både nationellt och internationellt. I takt med att både det globala miljö- och säkerhetsläget förändras ställs högre krav på kommunens krisberedskap. Det kan till exempel handla om förmågan att hantera vattenkriser, skogsbränder, förhålla sig till oroligheter i omvärlden och andra större oförutsedda händelser.


Samverkan

Trygghetsfrågan är prioriterad i kommunen. Precis som med säkerhetsarbetet är samverkan en viktig punkt för trygghetsarbetet. Kommunen har ett nära samarbete med Polisen och jobbar aktivt med att utveckla ytterligare samarbeten med näringsliv, föreningar och andra aktörer.

Den nya avdelningen kommer att jobba med både långsiktiga och kortsiktiga strategier för att utveckla verksamheten. Verksamheten förväntas också växa framöver.

-Säkerhets- och trygghetsfrågor är områden som är högt prioriterade i kommunen. Vi vet också att det här är viktiga frågor för Upplands-Broborna. Därför känns det viktigt att vi får en tydlig organisation som kan möta både dagens och framtidens behov och krav, säger kommundirektör, Maria Johansson.

Den nya avdelningen heter säkerhets- och trygghetsavdelningen.


Länk till kommunens hemsida för ytterligare information om trygghetsarbetet.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen