Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 07:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

KIFens fotbollsdamer avancerar 


Karin Sidén 2018-02-12

Kungsängens IF startade ett damfotbollslag inför säsongen 2016-2017. Laget växer stadigt och har just nu drygt 30 spelare. Stora delar av truppen och fyra av fem ledare var på plats under den träning UBRO besökte i fotbollshallen i Bro en februarikväll.
Bild:Karin Sidén
Kungsängens IF startade ett damfotbollslag inför säsongen 2016-2017. Laget växer stadigt och har just nu drygt 30 spelare. Stora delar av truppen och fyra av fem ledare var på plats under den träning UBRO besökte i fotbollshallen i Bro en februarikväll.

FOTBOLL   För drygt ett år sedan startade Kungsängens IF ett damlag i fotboll. Basen till laget var till en början en stor grupp juniorer som ganska snart fylldes på med äldre spelare, både "pånyttfödda" fotbollsspelare och hemvändare. Idag består laget av över 30 spelare, och man fortsätter att växa. 

-Det är fantastiskt roligt att vi fått sådan respons. Nu är truppen så stor att vi till och med planerar att anmäla två lag till seriespel, berättar Leif Klebark, ansvarig tränare och en av fem ledare som stöttar truppen.

Under många år har Upplands-Bro saknat seniorlag i damfotboll vilket gjort att de damjuniorer som velat fortsätta spela fotboll tvingats söka sig till föreningar utanför kommungränsen.

-Vi kände för ett par år sedan att det var dags att göra något för att kunna behålla våra damjuniorer i föreningen så inför förra säsongen anmälde vi ett damlag till seriespel. Stommen var från början 10-talet damjuniorer men ganska snart började även äldre spelare dyka upp på träningarna. Några hade dammat av fotbollsskorna efter några års paus, andra vände tillbaka till moderklubben när möjligheten nu fanns. Några spelare kommer från andra delar av landet vilket är lite extra roligt. De arbetar inom försvaret och är stationerade på Livgardet vilket gör att de bor här i kommunen under stationeringen och därför inte har möjlighet att spela i sina respektive föreningar, säger Leif Klebark och fortsätter:

-Det är en härlig men stor utmaning att bygga laget av en så varierad skara spelare. Tjejerna är från 15 till 40+ och många är ju nya för varandra. Jag tycker ändå att resultatet på planen talar för sig själv. Vi började i division fem förra året och spelade så övertygande att vi i år flyttas upp i fyran. För att alla ska få så mycket matchtid som möjligt så kommer vi med största sannolikhet även anmäla ett reservlag i år så att vi är med i två serier. Alla vill ju spela matcher, och många vill spela mycket - och då blir det inte bra att ha en trupp på över 30 spelare i bara en serie.

Nu under vintern, under "off-season", tränar man inomhus i Kungsängen på måndagar (fys), i fotbollshallen i Bro på tisdagar och på Kungsängens IP på torsdagar. Och i april får laget en riktigt vitamininjektion inför säsongsstarten. 

-Stora delar av truppen åker på träningsläger i Spanien i april. Lagbygget, som Leif pratade om, är en viktig del i träningslägret och där har vi ju redan genom att samarbeta, planera och jobba för att genomföra lägret stärkt oss som trupp. Lägret i sig kommer att ytterligare svetsa oss samman vilket vi kommer ha stor nytta av i det kommande seriespelet, berättar Ulrika Lindvall-Johansson och Ola Fennsjö, också ledare i truppen.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen