Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 04:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Många besökare när portarna slogs upp för årets Vårsalong


Karin Sidén 2018-03-12

Det var många som ville ta del av invigningen av 2018 års Vårsalong. 
Bild:Tommy Sidén
Det var många som ville ta del av invigningen av 2018 års Vårsalong. 

I lördags invigdes tredje upplagan av Vårsalongen i Kulturhuset i Kungsängens centrum. Många konstintresserade Upplands-Bro-bor fanns på plats klockan 13 för att delta i vernissaget. Invigningstalade gjorde Kultur och Fritidsnämndens ordförande Andrée Wright.

Av 40-talet inlämnade verk var det 28 lokala konstnärer som hade valts ut att delta i utställningen.

Snart mitten av mars! Vår i luften! 

Eller, nja, kanske ändå inte riktigt än... Men åtminstone ett härligt vårtecken att glädjas åt! I lördags var det nämligen vernissage för den tredje Vårsalongen i Kulturhuset. Det märks att traditionen med Vårsalong fått fäste, för besökarskaran till invigningen växer stadigt. Och trots att det var allt annat än vårlikt i lördags var det trångt om saligheten inne i Kulturhusets Konsthall när alla nyfikna och konstintresserade tog sig en titt på årets utställning. 

Kultur- och Fritidsnämndens ordförande Andrée Wright invigningstalade och hälsade tillsammans med Anna Sjunnesson, kommunens Kulturintendent, alla besökare välkomna. 

Andrée Wright hälsade alla välkomna till den tredje upplagan av Vårsalongen.
Bild:Tommy Sidén
Andrée Wright hälsade alla välkomna till den tredje upplagan av Vårsalongen.

Kulturhusets Vårsalong är ett samarbete mellan Upplands-Bro kommuns Kulturenhet och föreningen Konstformer. För de konstnärer som valts ut att delta står en egen utställning på spel. 
Under tiden utställningen pågår, mellan den 11 mars och 2 april, har nämligen utställningsbesökarna möjlighet att rösta fram sin favoritkonstnär. 

Vinnaren får förutom äran att utses till Årets Upplands-Brokonstnär möjlighet till en separatutställning i Konsthallen under två veckor i höst. Bland de besökare som röstar kommer det att lottas ut biobiljetter. 

Förra året var det dubbla vinnare i omröstningen om Årets Upplands-Brokonstnär. Då fick Pu Wallin och Tina Närefors lika många röster och hade därför en gemensam utställning i Konsthallen. Se länk.

Den 7 mars var det inlämning för alla som ville finnas representerade på Kulturhusets Vårsalong. Fyrtiotalet konstnärer, både rutinerade fullblodsproffs och amatörer, tog chansen att lämna in. 

En jury, i år bestående av Anna Sjunnesson samt Magnus Carlberg från Kulturenheten, Andrée Wright, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Tina Närefors, från föreningen Konstformer, hade sedan det spännande uppdraget att välja vilka alster som skulle delta i utställningen. En inte helt enkel uppgift!

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen