Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 20:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Trist vårtecken - oseriösa hantverkare i faggorna


Karin Sidén 2018-04-13

De senaste dagarna har återkommande inslag i nyheterna varit att polisen varnar för de oseriösa hantverkare som likt tussilagon och vitsippan brukar dyka upp om våren. På Polisens FaceBooksida Polisen - bedrägerier finns tips på hur man kan undvika att drabbas. Via en länk till Polismyndigheten kan man läsa mer om fenomenet som numera är ett lika säkert vårtecken som ljusare kvällar och fågelkvitter. Se länk.

-Vi har fått de första rapporterna om att "hantverkare" gått runt i Brunna och knackat dörr för att erbjuda sina tjänster. Ännu så länge verkar inget läger ha etablerats i kommunen men med förra vårens läger vid Ådö och sedan vid Kungsängens IP i färskt minne är det viktigt att vi hjälps åt att hålla koll. Ju tidigare vi får veta att en etablering är på gång desto bättre är det, säger Björn Svensson, Trygghetssamordnare i upplands-Bro kommun.

Här nedan återges hela texten som ligger på Polisen.se

De senaste åren har det passerat ett flertal grupper med oseriösa hantverkare, ibland omnämnda som irländska asfaltsläggare, genom Upplands-Bro, Stockholms län och stora delar av landet. Trots alla varningar är det många som faller offer för bedrägerierna och varje vår görs ett stort antal polisanmälningar från förtvivlade privatpersoner.

Den senaste veckan har rapporter om oseriösa hantverkare duggat tätt i media. På Polisens FaceBooksida Polisen - bedrägerier gick man den 4 april ut med en varning och gav även tips på hur man som privatperson kan och bör agera för att undvika att bli utsatt för den här typen av bedrägeri.

Björn Svensson, numera Trygghetssamordnare i Upplands-Bro och tidigare polis, berättar att han fått in flera signaler om att oseriösa hantverkare rört sig i Brunna de senaste dagarna.

-Det är ett stort bekymmer som tyvärr blivit en vår-tradition. Förra året hade vi, som många säkert minns, ett stort läger etablerat vid Björknäs på Ådö. De orsakade stora skador på området och många av de boende upplevde stort obehag. När vi till slut lyckades avhysa dem dröjde det inte länge förrän ett nytt läger etablerades på parkeringen vid Kungsängens IP. Nu har vi alltså fått signaler om att man i Brunna haft en eller flera personer som gått runt och knackat dörr och erbjudit sig att utföra hantverksarbeten vilket är en varningsklocka. Även om det hittills inte verkar vara någon läger-etablering på gång så går det snabbt när det väl sker så därför vill jag uppmana allmänheten att hålla lite extra koll.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen