Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 september 2019 - klockan 03:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-05-28

Sol, värme och sommarfeeling var det i helgen! Många passade på att mingla och umgås på Kungsängens IP där Kungsfesten pågick under lördagen. På det hela taget var det en trivsam helg men några plumpar i protokollet finns det. Störst och mörkast plump är det anmälda våldtäktsförsöket vid Lillsjön i söndags morse. Där är informationen från polisen av sekretess-skäl ytterst knapphändig, varför det inte finns så mycket att skriva mer än att patruller var på plats. I övrigt finns det bland annat med ett par händelser med bråk mellan ungdomar, ett inbrott i ett stall samt en vandaliserad bil.

Vid 16.30 den 24 maj såg en för tillfället ledig polis ute på cykeltur fyra välkända ungdomar i en gångtunnel i Brunna. Polisen fattade misstankar och stannade till. En av ungdomarna satt på en moppe som visade sig vara stulen. Samma ungdom visade sig ha en del narkotika på sig. Samtliga ungdomar identifierades och för en av dem blev det ett par anmälningar skrivna.

På kvällen den 24 maj var det skoldans på en skola i Bro. Ett gruff uppstod mellan en elev och en större grupp elever. Gruppen gav sig på den ensamma eleven med sparkar och slag. De gav sig även på elevens kamrater som försökte hjälpa till. Polis tillkallades och anmälningar om misshandel upprättades. Något senare på kvällen tillkallades polis igen då ett av vittnena till misshandeln fått sin cykel vandaliserad.

Natten mellan den 24 och den 25 maj hade ett stall i Håbo-Tibble ovälkommet besök. Vid inbrottet stals fyra sadlar.

Under sen-eftermiddagen och tidig kväll den 26 maj var det ungdomsfest med musikkonserter på Kungsängens IP. Musikfesten var en fortsättning på familjefesten Kungsfesten som pågått under dagen och lockade många ungdomar från kommunen men även från andra håll. På det hela taget var det en kul och trevlig kväll rapporterar polisen. En del mindre tjafs uppstod framme vid scenen, men de avstyrdes av arrangörerna och krävde ej att de närvarande poliserna behövde ingripa. 

Vid 20-tiden den 26 maj larmades polisen till en busshållsplats i Kungsängen där stök uppstått i en större grupp ungdomar. Ungdomarna var på väg från Kungsängens IP där kvällens musikfest var slut. En ungdom omhändertogs. 

Vid 22.30 den 26 maj blev en målsägande utsatt för skadegörelse på sin bil på Enköpingsvägen i Kungsängen, åt Stäkethållet. Målsägande hade stannat sin bil när 7-8 ungdomar kom fram och frågade om cigg. När denne sa att han inte hade några gick flera av ungdomarna "loss på" målsägandes bil. Bilen fick bland annat bakrutan krossad och diverse plåtskador.

På morgonen den 27 maj larmades polis till elljusspåret vid Lillsjön där en ung kvinna antastats av en man. Enligt anmälan hade kvinnan varit ute och gått/joggat i spåret när hon blivit upphunnen av en yngre man som frågade om vägen till bussen och sedan blev närgången och "tafsade"/"klatchade" henne på rumpan. Kvinnan fick enligt den korta beskrivning som finns i anmälan (resten är sekretessbelagt) freda sig från mannen som antastade henne och skyndade sig sedan hem och ringde polisen. Händelsen rubriceras som ett våldtäktsförsök och flera patruller skickades till platsen för att försöka hitta mannen.

Klockan 09.50 den 27 maj stoppade polisen ett fordon på Körsbärsvägen i Kungsängen för ett smärre trafikbrott. Bilen hade framförts där biltrafik ej är tillåten. Föraren anmäldes för våldsamt motstånd då denne vägrade visa körkort och hindrade poliserna i deras yrkesutövning. Tjafs uppstod mellan parterna. Föraren har i sin tur lämnat in en motanmälan mot poliserna. Utredning pågår.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen