Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 10:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-01

Maj månads tredje inbrott finns med i veckans polisrapport. Eftersom maj månad nu är lagd till handlingarna kan man konstatera att antalet bostadsinbrott stannade på tre, vilket är en tangering av 2016 års glädjande majmånad.

Tittar vi på antalet anmälda bostadsinbrott under maj månad de senaste fem åren varierar det stort. 2014 anmäldes sju inbrott. 2015 var antalet fem och 2016 var det alltså tre, för att sedan skjuta i höjden förra året med hela 8 anmäldningar om bostadsinbrott. 

Vid 15.15-tiden den 28 maj larmades polis till Banjovägen i Brunna där ett villainbrott upptäckts. En familjemedlem som befann sig i bostaden hörde ljud och gick för att kontrollera. Det visade sig att någon tagit sig in genom ett nätfönster i köket och "rumstrerat" /sökt runt i villan. Det finns i nuläget inga uppgifter om vad som eventuellt stulits. Enligt anmälan gjordes inga iakttagelser av någon gärningsperson.

Den 28 maj inträffade en viltolycka i Vikbergatrakten, i Kungsängen, på järnvägsspåret. Tåg vs rådjur.

Vid 12.30-tiden den 28 maj larmades polis till Ängsuddsvägen i Bro där inringaren fattat misstankar om rattfylleri hos en förare som passerade. Inringaren stoppade bilen och såg rådit till att den blev kvar på platsen tills polisen anlände genom att ta bilnyckeln i beslag. Föraren medtogs till Sollentuna för provtagning och utredning. En anmälan om grovt rattfylleri upprättades.

Under dagen den 29 maj blev en byggarbetare på ett av byggena på Pettersbergsvägen i Norrboda av med sin plånbok. Målsägande hade enligt anmälan lämnat plånboken i "personalutrymmet" på byggarbetsplatsen.

Klockan 23.28 den 30 maj larmades polis, ambulans och räddningstjänst till E18, strax innan Kungsängenavfarten (i riktning mot Enköping) där en singelolycka inträffat. Enligt olycksrapporten hade föraren av okänd anledning kört in i mitträcket. Föraren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll men ska enligt uppgift inte ha varit allvarligt skadad.

Klockan 02.34 den 31 maj inträffade en viltolycka på E18 strax innan Broavfarten, i riktning mot Enköping. Bil vs rådjur.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen