Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 september 2019 - klockan 03:26 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-13

Två bostadsinbrott, ett i Bro och ett i Tibble, finns med i veckans polisrapport. I bägge fallen är det lägenheter som utsatts, men där slutar likheterna. Det ena inbrottet skedde nattetid medan det andra gjordes tidig eftermiddag.

I dag på eftermiddagen kördes en liten hund på vid motorvägspåfarten i Bro. Hunden hade sannolikt rymt hemifrån och hade halsband på sig. Saknar du eller någon du känner en hund? Hör av er till polisen så att identifieringen kan göras så snabbt som möjligt.

Klockan 21.51 den 8 juni inkom det första av flera samtal från oroliga medborgare gällande en misstänkt rattfyllerist på Fågelvägen i Råby, Bro. Enligt samtalen höll föraren på att "krångla" med bilen fram och tillbaka, in i en eller flera stolpar etc. Polispatrullen var på plats cirka 20 minuter efter första samtalet och plockade med sig den narkotikapåverkade föraren. Anmälningar om grov olovlig körning, narkotikarattfylla, brott mot narkotikalagstiftningen samt brott mot knivlagen upprättades.

Strax innan halv fyra på morgonen den 10 juni väcktes boende på en adress på Fjärilsstigen av höga ljud i trappuppgången. Det visade sig vara tre individer som var upptagna med att göra inbrott i en grannlägenhet. Polis larmades till platsen men inbrottstjuvarna hann undan. Lägenheten var genomsökt, men i skrivande stund finns ingen godslista bifogad till inbrottsanmälan.

Klockan 14.54 den 11 juni larmades polisen av en boende på Rönnbärsstigen i Tibble som kommit hem till bostaden och upptäckt att det varit inbrott. Målsägande hade varit hemifrån en kortare tid, mindre än två timmar, och på den stunden hade okända gärningsmän brutit upp ett fönster på baksidan och tagit sig in i bostaden. Lägenheten var genomsökt, men i skrivande stund finns ingen godslista bifogad till inbrottsanmälan.

Vid 22.30-tiden den 12 juni sågs vad som av inringarna uppfattades som två personer beväpnade med vapenliknande föremål på Fjärilsstigen i Bro. Polis larmades och de skickade helikopter, hundpatrull samt vanliga patruller till Finnsta för att försöka hitta de personer som inringaren sett. Helikoptern fanns kvar över området i cirka 20 minuter, men patrullerna på marken var kvar dryga timmen. Inga personer hittades som kunde knytas till larmsamtalet.

Klockan 14.21 den 13 juni blev en liten hund påkörd på motorvägspåfarten i Bro, i riktning mot Enköping. Hunden sprang ut på vägbanan. Hunden hade halsband och kan förhoppningsvis identifieras. Vid tidpunkten för inhämtandet av information till polisrapporten var hunden ännu inte identifierad, så är du hundägare i Bro och saknar din lille fyrbenta vän kan ett samtal till polisen eventuellt påskynda identifieringen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen