Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-19

En något förlängd polisrapport den här gången, som sträcker sig mellan onsdagen den 13 juni och tisdag förmiddag den 19 juni, gör att den vid första anblick kan se mer omfångsrik ut än vad som varit vanligt den senaste tiden, men betänk då att tidsrymden är så gott som den dubbla mot en vanlig polisrapport.

Med tanke på lördagens polisinsats i Råbyområdet kan veckan knappast betecknas som lugn, men rapporten innehåller även två återfunna stulna bilar som på individnivå får betecknas som ett gott slut på en trist upplevelse och ur polisrapporthänseende får ses som positiva punkter.

Någon gång under natten mellan den 13 och 14 juni stals en okänd volym diesel från en fordonstank på Hylsnyckeln i Skällsta industriområde i Bro.

Någon gång mellan klockan 07 och 17 den 14 juni hade en lägenhetsinnehavare på Bergvägen i Kungsängen ovälkommet besök. Gärningsmannen / männen tog sig in via balkongen.

Vid 15.30-tiden den 15 juni upptäcktes en stulen bil som stog parkerad på Lillsjö Badväg i Kungsängen. Bilen, en Audi A4, stals från Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen, någon gång mellan den 5-6 juni.

Klockan 09.19 den 16 juni stoppades en bilförare på Lejondalsvägen i Bro av en polispatrull som fattat misstankar om att föraren eventuellt var påverkad. Föraren fick blåsa och medtogs sedan för vidare provtagning och utredning. En anmälan om rattfylleri upprättades.

På eftermiddagen den 16 juni blev ett litet barn hundbitet på Fasanstigen. Polis tillkallades för att hitta hund och ägare, vilket också skedde. En anmälan om brott mot lagen om uppsikt över hund och katt upprättades. Det finns inga uppgifter i anmälan om eventuella skador på barnet.

På eftermiddagen den 16 juni ringde en eller flera personer 112 efter att ha sett en beväpnad och hotfull man vid Fågelstigen i Råbyområdet i Bro. Polisen tog larmet på största allvar och skickade insatsstyrkan och flera "vanliga" polispatruller till platsen. Under ett par timmar var stora delar av Råby avspärrat. En förundersökning gällande grovt olaga hot och vapenbrott har inletts.

Någon gång under natten mellan den 16-17 juni stals en VW Golf från boendeparkeringen på Finnstastigen i Bro.

Vid 23.30-tiden den 17 juni larmades polis till Gamla Landsvägen i Kungsängen där en misshandel just skett. Enligt anmälan blev målsägande misshandlad utomhus av en för denne ej obekant person. I anmälan finns inga uppgifter som tyder på att målsägande skadats eller behövde uppsöka vård. Anmälningar om misshandel och övergrepp i rättssak upprättades.

Vid 15.30-tiden den 18 juni ringde en närboende efter viltvårdare då denne funnit ett mycket skadat, levande, rådjur i vägkanten vid korsningen Granhammarsvägen - Artistvägen i Brunna. Vem som körde på rådjuret är okänt då viltolyckan ej anmälts till polisen. Att inte anmäla en viltolycka klassas som smitning. Så även denna gång.

Vid 16-tiden den 18 juni påträffades ett stulet fordon på Poppelvägen i Råby Skog. Bilen, en VW Golf, stals från Finnstastigen i Bro någon gång mellan den 16-17 juni.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen