Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 21:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-03

Sommarlov och semestertider påverkar sannolikt den ökade frekvensen av bostadsinbrott och inbrottsförsök. Ta gärna en titt också på artikeln om polisens tips för hur man kan minska risken att drabbas av inbrott, och tänk på att meddela dina grannar om ni reser bort. Inte bara för blommornas skull utan också för att grannsamverkan är en av de dokumenterat mest effektiva sätten att skydda sin egendom mot ovälkomna besökare.

I övrigt har veckan varit relativt lugn.

Någon gång mellan 20-tiden den 28 juni och strax efter 18 den 29 juni utsattes en familj på Örtugsvägen i Kungsängen för inbrott i bostaden. Okända gärningsmän hade tagit sig in i villan via ett fönster på övervåningen. Villan var genomsökt och diverse gods stulet.

Någon gång mellan lunchtid och 18.45 den 29 juni skedde ett inbrott på Björnbärsstigen i Tibble (geografiskt sett inte långt från Örtugsvägen). Okända gärningsmän hade tagit sig in i lägenheten genom att bryta upp balkongdörren. Oklart vad som stals vid inbrottet.

Strax innan midnatt den 29 juni kastades två stenar in genom ett lägenhetsfönster på Fasanstigen i Bro. En anmälan om skadegörelse upprättades. 

Strax efter halv fyra på morgonen mot den 30 juni stoppade en polispatrull en bilist på Råbyvägen. Föraren fick blåsa och blåste då positivt. Körkortet beslagtogs och föraren fick följa med för vidare provtagning och utredning.

Vid 22-tiden den 30 juni larmades polis och räddningstjänst till Blomstervägen i Bro där en brand upptäckts i en liten bod på en förskolegård. Någon hade krossat en fönsterruta på boden och sedan kastat in en brinnande soppåse. Då det ej fanns spridningsrisk till annan byggnad eller annat av större värde rubriceras agerandet som skadegörelse genom brand och ej mordbrand.

Strax efter 14 den 1 juli larmades räddningstjänst till en bilbrand på Miklagårdsvägen i Jursta, Bro. Det finns ingen misstanke om brott. Det fanns dock spridningsrisk till en byggnad men brandmännen fick stopp på elden.

Vid 14-tiden den 1 juli upptäcktes vad som misstänks vara "sondering" eller rekognocering inför bostadsinbrott på Prästhagsvägen i Kungsängen. Polis larmades och en anmälan upprättades.

Vid 23.30 den 1 juli inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg i Håbo-Tibble. Bil vs vildsvin. Det storvuxna vildsvinet sprang från olycksplatsen så viltvårdare tillkallades. Inget skadat djur hittades. 


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen