Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 22:28 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-20

Ett bilrån gör att veckan ej kan betecknas som lugn, men förutom den allvarliga brottsanmälan är det inte många punkter alls i veckans polisrapport. En stulen moped, ett försök till inbrott i en lägenhet och ett påkört rådjur är i princip vad som finns i anmälningshögen.

-Vi har fortsattmånga samtal från kommuninvånare som upplever de buskörande mopedisterna som ett problem. Man är oroliga att något ska hända samtidigt som man irriterar sig på mopediternas härjningar, säger Albin Näverberg vid polisen i Järflla och Upplands-Bro.

Någon gång mellan den 13 och 16 juli inträffade ett inbrott på en byggarbetsplats på Skolvägen i Kungsängen. Gärningsmännen hade tagit sig in i personalvagnen som stod låst på bygget. Det är oklart om något stals vid inbrottet.

Klockan 00.30 den 17 juli mötte en polispatrull på rull vid pendeltågsstationen i Gamla Bro en moped med tre ombordvarande ynglingar. Polisbilen försökte snabbt vända vid Bro station, men föraren och hans två passagerare hann springandes ta sig bort från platsen. Mopeden visade sig vara stulen och ägaren kontaktades.

Någon gång mellan den 17 och 18 juli hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Råbystigens boendeparkering. Ena passagerarrutan var krossad. Bilbatteriet, reservdäcket, domkraften samt mutternyckeln till däcken stals.

Vid 20.30 den 18 juli inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i höjd med Soldat Glans väg. Bil vs rådjur.

Klockan 20.30 den 19 juli larmades polis till Tallrisvägen där en nyss hemkommen semesterfirare upptäckt att någon försökt sig på att bryta upp ett av lägenhetens fönster. Inbrottsförsöket har hänt mellan den 5 och 19 juli, men av okänd anledning avbröts det innan fullbordan.

Vid 23-tiden den 19 juli rånades en målsägande på sin Audi A8 vid parkeringen på Lillsjö badväg. Gärningsmnnen ska ha varit beväpnade med ett vapenliknande föremål. När de körde iväg i Audin fick målsägande hjälp av ett bilburet vittne att följa efter och man kunde under färden meddela polisen var de befann sig. I området kring Fjärilsstigen i Finnstalyckades man få syn på den ena gärningsmannen som också kunde gripas. Bilen återfanns på morgonen den 20 juli. Se separat artikel.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen