Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 03:04 Tipsa redaktionen

Från:

Proppen ur för KSKs herrar när säsongens första vinst bärgades

Karin Sidén 2018-10-29

Bild:Tommy Sidén

HANDBOLL   I lördags kom den efterlängtade första segern för säsongen för Kungsängens handbollsherrar. Och som den kom! Med övertygande spel, stabilt bakåt och lustfyllt framåt, körde KSK över gästande Täby och slutsiffrorna skrevs till 35-27.

Efter en tung säsongsinledning med fyra raka förluster fick KSKs herrar i lördags äntligen åter smaka på segerns sötma. Med en solklar och övertygande vinst mot Täby HK har man nu lämnat bottenplaceringen i tabellen och dessutom fått ett kvitto på att man är på rätt väg. Att spelet finns och att man med tålamod och pannben kan vända bakslag till framgång.

Täbys försvar hade stora problem med Kungsängens anfallsspel i lördagens möte.

Det var ett spelglatt och målsuget lag som inte visade gästerna någon pardon. I matchinledningen kändes det möjligen något trevande och det vägde lite fram och tillbaka mellan lagen, och Täby hade ledningen med 4-6 innan KSK fick ett grepp om spelet och matchutvecklingen och kunde vända siffrorna i egen favör.

4-6 blev till 6-6 och sedan 8-8 i den sextonde minuten och därefter var det aldrig något snack. Hemmalaget tog ett stadigt tag om taktpinnen och släppte den aldrig. Täby blev frånkontrade, bortfintade och kunde trots tappra försök till motsatsen långa stunder endast agera som statister. Härligt att se för publiken!

I pausvilan stog det 18-13 på resultattavlan och andra halvlek började där den första slutade - med hemmalagsdominans. Som mest ledde Kungsängen med elva mål. man hade både 30-19 och 31-20 innan Täby lyckades reducera och därigenom krympa avståndet något. När slutsignalen ljöd stog det 35-27 till de vinröda och vild segerdans utbröt på planen.

Täby hade några riktigt duktiga niometersskyttar men det räckte inte mot lagmaskinen KSK.

KSK bjöd hemmapubliken på kontringsmål efter kontringsmål.

KSKs damer tog sig an serieledande Nacka i lördagens hemmamatch. Båda lagen var så långt in i säsongen obesegrade, med Nacka som serieetta tack vare bättre målskillnad. Nacka visade tydligt att de ville fortsätta inneha förstaplatsen genom att sätta full fart från start. För dagen var gästerna numret för stora, men hemmalaget visade på stor kämpavilja och jobbade metodiskt för att minska målgapet.

I pausvilan ledde Nacka med nio mål, då ställningen var 6-15. Och med fem minuter spelade av andra halvlek hade gästerna drygat ut ledningen ytterligare, till 7-18, innan KSK kämpade sig närmare i målprotokollet igen. Under en makalös sjuminutersperiod i mitten av andra halvlek, där det mesta gick hemmalagets väg, gjorde KSK sju raka mål.

Plötsligt var det nerv i matchen men en nödvändig Time Out av Nackas tränare fick stopp på blödningen och serieledarna kunde åter skapa distans i målprotokollet. Slutresultatet blev 21-28.

Damernas nästa hemmamatch spelas i Ekhammarhallen onsdagen den 14 november klockan 20.00. Dessförinnan har de en bortamatch mot AIK den 12 november.

Herrarna spelar sin nästa hemmamatch lördagen den 17 november mot HK Eskil. Matchstart är 16.15. Innan dess spelar de borta mot Mantorps IF HK den 11 november.

Nästa dubbelmöte får vi vänta längre på. Först den 1 december är det dags igen.

Länk till damernas tabell, division 1 norra.