Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 22:39 Tipsa redaktionen

Till:
Från:

Skön 4-1-vinst mot Bollnäs i kvalomgång två för Kungsängens fotbollsherrar

Karin Sidén 2018-10-29

Orangetröjade Bollnäs hade några av matchens absolut vassaste chanser i slutminuterna. KIFs målvakt tvingades till flera avancerade räddningar och bidrog därmed i högsta grad till slutresultatet 4-1.
Bild:Tommy Sidén

FOTBOLL   Kungsängens IFs fotbollsherrar tog ett ordentligt kliv mot division 2 i lördagens kvalmatch mot Bollnäs. Inför hemmapubliken vann man med 4-1 och gav sig själva ett viktigt övertag inför returmötet i Bollnäs kommande lördag.

-Det var helt klart Bollnäs som började bäst. Första kvarten var deras men därefter arbetade vi in oss i matchen och tog över spelet. Andra halvan av första halvlek var mer vår. Sett till hela halvleken får man väl säga att den var jämn och att vi tack vare två ganska turliga mål lyckades ta ledningen med 2-0 innan pausvilan, vilket inte riktigt speglade matchbilden, konstaterar Rikard Andersson, lagledare i KIF.

I den 42a spelminuten kom KIFs forward Mo loss på sin vänsterkant och fick iväg ett riktigt bra skott.

Målvakten gjorde en kalasräddning - såg det ut som, men bollen gled ur händerna och rullade försmäldligt (med Bollnäsögon sett) in i mål.

Besvikelsen hos bortalagets spelare var minst sagt tydlig.

Detsamma gällde glädjen hos det blåvita hemmalaget!

Målen Rikard pratar om kom med bara några minuter kvar av första halvlek. I ett snyggt, snabbt KIF-anfall på vänsterkanten såg Bollnäs målvakt ut att göra en kalasräddning på KIF-avslutet - men bollen gled ur keeperns grepp och rullade tursamt in i mål.

Bara ett par minuter senare, i den 44 matchminuten, var det dags igen. En bollförande spelare i gästernas backlinje halkade i helt fel läge, precis mitt framför eget straffområde, och därmed lämnades öppen gata in mot mål. Hemmalaget var inte sena att utnyttja läget och två noll var ett faktum.

Bollnäsbacken som halkade kunde liggande konstatera att hans olycka gav hemmalaget lycka och en skön tvånoll-ledning bara minuten innan pausvilan. Kevin gjorde målet.

-I dag lyckades vi ta till vara på våra chanser på ett mycket bra sätt. Något som är helt avgörande. Att gå till pausvila med 2-0 på resultattavlan var riktigt skönt. Inte så att matchen på något vis redan var vunnen, absolut inte, men ändå ett visst psykologiskt övertag inför andra halvlek. När vi dessutom gjorde 3-0 tidigt i andra blev det ordentlig uppförsbacke för Bollnäs. De gjorde i och för sig ett reduceringsmål halvvägs in i andra men när vi satte 4-1 på övertid gav vi oss själva ett riktigt, riktigt bra utgångsläge i returmötet.

Om KIF vinner returmatchen i Bollnäs nu på lördag, eller om matchen slutar oavgjort, är KIF vidare till division 2. Men tack vare målskillnaden kan man ta sig vidare även med en förlust i returmötet, bara inte målskillnaden i returen blir för stor.

OM Bollnäs vinner med 1-0 eller 2-0 på lördag så blir det 1-1 i vinster i kvalmötet, men KIF går ändå upp i tvåan tack vare en bättre målskillnad. Skulle däremot Bollnäs vinna med 3-0 och de två lagen då gjort fyra mål var är Bollnäs mål gjort på bortaplan mer värt och Bollnäs vinner kvalomgången och får därmed spela kvar i division 2.

Gissa om det är två taggade lag som laddar om inför den avgörande kvalmatchen som spelas på Solrosens IP i Bollnäs klockan 15 på lördag, den 3 november!