Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 07:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Barnhus Stockholm Nord invigt
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2018-11-19

Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu står lokalerna, som möjliggör en större verksamhet, klara. Verksamheten har nu flyttat in i de ändamålsenliga lokaler i Sollentuna.

Barn som misstänks ha varit utsatta eller utsätts för brott ska kunna träffa de myndigheter som blir inblandade under ett och samma tak. De ska inte i onödan utsättas för upprepade förhör, intervjuer och samtal. Det är själva syftet med verksamheten som bedrivs i samverkan mellan polis, landsting, åklagare och de tio kommunerna: Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby, Järfälla, Upplands-Bro, Täby, Vaxholm, Danderyd, Österåker, och Vallentuna.

Målgruppen är barn och ungdomar upp till 18 år med fokus på barn under 15 år som bor i de samverkande norrortskommunerna och som misstänks vara utsatta för allvarliga brott i relationer. Det handlar framför allt om fysisk och psykisk misshandel, olaga hot, fridskränkning, sexualbrott och hedersrelaterade brott.

-Barnahusen fyller en mycket viktig funktion. Där kan barn som misstänks ha utsatts för brott träffa alla de behöver vid ett och samma tillfälle. Det är viktigt ur flera perspektiv. Dels minskar det barnens oro när olika möten kan hållas vid samma tillfälle, dels underlättas utredningsarbetet av att flera aktörer finns under samma tak, säger Eva Folke, socialchef i Upplands-Bro kommun.

Kostnaderna för Barnahus delas mellan de samverkande kommunerna baserat på antal invånare. Sigtuna kommun är huvudman för verksamheten.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen