UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 13 juli 2020 - klockan 19:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

UBG och KSK i samarbete - startar handbollsprofil


Karin Sidén 2018-11-21

Nu är det klart att Upplands-Brogymnasiet inför nästa läsår kommer att erbjuda en ny idrottsprofil på skolan, nämligen handboll. Det hela kommer att ske i nära samarbete med Kungsängens SK och för att söka till profilen måste man vara aktiv spelare, knuten till en handbollsförening.

-Äntligen ser det ut att bli av! Vi är så klart väldigt glada att kunna erbjuda ytterligare en idrottsprofil här på skolan. Sedan tidigare har vi golfprofil och en allmän idrottsprofil, och handbollsprofilen i samarbete med KSK är ett bra tillskott. Nu gäller det bara att våra handbollsspelande ungdomar i kommunen och i de föreningar som finns i skolans upptagningsområde tar chansen att söka hit, säger Joakim Bengtsson, idrottslärare på skolan.

Upplands-Brogymnasiet utökar nu sitt utbud av profilutbildningar med en handbollsprofil. För handbollsspelande killar och tjejer i årskurs nio som just nu är inne i sin gymnasievalsprocess innebär det en välkommen möjlighet att välja profilutbildningen på närmare håll än tidigare.

-Vi har en stark tradition av handboll i kommunen, särskilt då i Kungsängen, och vi har länge önskat kunna erbjuda våra ungdomar den möjligheten i stället för att de ska behöva åka söder om stan eller till Arlanda där de närmaste handbollsprofilerna funnits. Nu äntligen har pusselbitarna fallit på plats och det är spännande att se hur det går. För nu hänger det ju inte bara på skolan och på KSK, det är ju också upp till de handbollspelande ungdomarna och deras föräldrar att söka sig hit! säger Joakim Bengtsson som länge arbetat för att skolan ska kunna erbjuda handbollsprofil.

Joakim fortsätter:

-KSK har utvecklats mycket de senaste åren och vi ser ju att det finns en stor och fortsatt växande barn- och juniorverksamhet som vi tror skulle kunna utvecklas ytterligare genom det här samarbetet. Vi ser tyvärr ganska ofta att de idrotts-ungdomar som får åka långt till sina profilskolor kroknar efter ett-två år då den långa pendlingen och många träningspassen kostar på. Vi kommer att försöka lägga oss på en rimlig nivå som vi tror ska göra att våra profilelever orkar hela vägen och vill fortsätta som aktiva även när gymnasietiden är över.

För att kunna söka till profilen måste man vara aktiv handbollsspelare, medlem i en förening, samt att man väljer något av programmen Ek, Es, Te, Na, Sa och Bf. Handbollsprofilen innebär att man läser ett utökat program där handbollsprofilen är en extra kurs utöver de programspecifika kurserna.

Eleverna på handbollsprofilen kommer att ha två morgonpass per vecka à en och en halv timme. Det ena är ett fyspass här på UBG och det andra är ett handbollspass i Ekhammarhallen. Eleverna kommer även att fördjupa sig i träningslära, till exempel fysiologi, mental träning, kost och idrottsskador. Det är Joakim som kommer att hålla i fyspassen medan handbollspassen, som fokuserar på individuell teknik, leds av en utbildad handbollstränare som KSK rekryterat.

-En kvalificerad instruktör är en självklarhet för att våra profilelever ska få bästa möjliga utvecklingspotential. Vi vill ju inte bara locka till oss elever från KSK utan vänder oss till alla skolor som ligger på rimligt pendlingsavstånd. Redan nu har vi ju en hel del elever från Järfälla, Spånga, Bålsta och Sundbyberg - som bor längs pendellinjen och det finns ju ett antal handbollsföreningar i det upptagningsområdet som vi så klart hoppas ska vilja komma till oss.

Redan nu i slutet av veckan, den 22-24 november, är det den stora Gymnasiemässan i Älvsjö dit tusentals och åter tusentals förväntansfulla, nyfikna och sannolikt förvirrade niondeklassare väntas komma på besök för att försöka reda ut vad och var de vill och inte vill läsa under sina gymnasieår.

-Gymnasiemässan är ju en gigantisk historia där vi så klart kommer att vara på plats för att berätta om skolan och om våra olika profiler, däribland handbollsprofilen. Sedan, om ett par veckor, är det dags för Öppet Hus här på skolan. Den 4 december mellan klockan 18 och 20 får alla som är nyfikna komma hit och klockan 19 kommer vi att ha en särskild informationsträff om handbollsprofilen för de elever och föräldrar som är nyfikna på den, förklarar Joakim.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen