Gällöfsta panorama jul 2020
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 2 december 2020 - klockan 10:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Malin och Steven är kommunens nya Brobyggare
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2018-12-10

Kommunens nya Brobyggare - Malin Grentzelius och Steven Kiabi 
Bild:Upplands-Bro kommun
Kommunens nya Brobyggare - Malin Grentzelius och Steven Kiabi 

Steven Kiabi och Malin Grentzelius - så heter kommunens nyanställda Brobyggare. Brobyggarna är ett tvåårigt projekt med syftet att fånga upp Upplands-Brobornas åsikter och idéer, öka samverkan och driva konkreta trygghetsskapande projekt.

Trygghetsfrågan är prioriterad i kommunen. Vuxennärvaro på gator och torg, barn och ungs delaktighet samt samverkan mellan skola, elevhälsa, polis, socialtjänst, fritid, föreningsliv, bostadsbolag och näringsliv. Det är exempel på förebyggande insatser som på både kort och lång sikt kan bidra till tryggheten.

-Vi behöver fånga in Upplands-Brobornas tankar kring trygghetsarbetet för att hitta en väg framåt som passar vår kommun. Vi behöver också konkreta insatser här och nu. Dom bitarna kommer Brobyggarna att jobba med, säger Rafif Makboul, enhetschef på Upplands-Bro kommun.

Från Houston till Upplands-Bro

Steven Kiabi sitter i en grå soffan i kommunhuset. Han är uppväxt i Brunna och Bro och har nyligen flyttat tillbaka till Bro, efter att ha spenderat ett par år i Houston. Han är glad att vara tillbaka.

-Det känns som att komma hem igen, förklarar Steven.

I USA studerade Steven psykologi. Han har också jobbat med krishantering och varit ordförande i USA:s hedersförening för psykologistuderande. Just nu håller han på att slutföra sin master i socialt arbete.

Steven kommer i första hand att jobba med målgruppen barn och unga. Målet är att lyfta ungas engagemang och inflytande. Och finnas på plats där unga finns. Konkret innebär det exempelvis samverkan med skolor, fritidsgårdar och Fryshusets verksamhet.

Demokratiskolan

Just nu jobbar han med Demokratiskolan. En satsning för att väcka ungdomars engagemang för demokrati – till exempel genom att uppmuntra ungdomar till att rösta, uttrycka sig och engagera sig i kommunen.

-Min största uppgift är att vara bron mellan kommunen och invånarna. Det är viktigt för att det inte ska bli splittrat, säger Steven.

Nattvandring och Trygghetsvärdar

I soffan bredvid Steven sitter Malin Grentzelius. Hon är klädd i en svart jacka med texten ”Brobyggarna”, tryckt på ryggen. Hon är uppvuxen i Luleå, men har bott i kommunen de senaste sex åren. Hon har tidigare jobbat på Spånga gymnasium. Hon är också engagerad i Civilförsvarsförbundet och föreläser om krisberedskap och förstahjälpen.

-Det trygghetsskapande arbetet känner jag är väldigt viktigt. Det här arbetet ger mig en möjlighet att kunna påverka framtiden för mina barn och alla andra Upplands-Brobor, säger Malin.

Malins jobb som Brobyggare är inriktat mot föreningslivet, civilsamhället och kommunens lokala företagare. Precis som Steven kommer Malin att fokusera på dialog, samverkan och konkreta projekt.

-Kommunikation är viktigt och alla ska få göra sin röst hörd. Det är inte säkert att unga, äldre och företagare upplever vår kommun och tryggheten på samma sätt. Därför är det viktigt att alla får komma till tals, säger Malin.

En annan viktig bit Malin kommer att jobba med är konkreta åtgärder som nattvandringar och rekrytering av trygghetsvärdar.

-Det är viktigt att ha vuxna bland våra ungdomar. Särskilt kvällstid på de platser unga vistas på. Alla Upplands-Brobor är välkomna att engagera sig, säger Malin.

ANDT-frågor

En tredje Brobyggare ska rekryteras. Hen ska jobba med att stötta och engagera föräldrar kring ANDT-frågor (alkohol, narkotika, droger och tobak).


Vill du också engagera dig?
För att komma i kontakt med Brobyggarna eller engagera dig som nattvandrare eller trygghetsvärd, vänligen kontakta kommunen på: kommun@upplands-bro.se


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Bageri Mazarin jul 20 sb3

Uniquebyus nov 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen