UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 12 juni 2021 - klockan 14:21 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Derun är vår stjärna i årets Funkisfestival


Karin Sidén 2019-01-14

Längst till höger syns en överlycklig vinnare: Derun!
Bild:Karin Sidén
Längst till höger syns en överlycklig vinnare: Derun!

Strax innan jul avgjordes den lokala uttagningen till 2019 års Funkisfestival. Publiken i den så gott som fullsatta Black Box /Stora Scenen i Kulturhuset fick se nio härliga bidrag och sedan rösta fram sin favorit. 

Derun med "funkiga" bidraget Uptown Girl vann omröstningen och kommer att representera Upplands-Bro i den ena semifinalen på Nalen i Stockholm i vår- och förhoppningsvis också i den stora finalen på Stockholm Waterfront i augusti.

Funkisfestivalen är en härlig tradition som bjuder på musik, sång, dans och stor glädje. Och nervpirr. Så klart! I december avgjordes vår lokala delfinal där Upplands-Bros bidrag vaskades fram från ett nio bidrag starkt startfält. En månghövdad och entusiastisk publik fick se sång- och dansnummer av härliga artister och VIP-artister och hade därefter den svåra uppgiften att välja ut sin favorit. Nytt för den här gången var nämligen att det var publiken som röstade fram vinnaren och inte en jury.

Ingen Funkisfestival utan presentatörer! Fatima, Helena och Daniel höll ordning på showen och på artisterna.
Bild:Karin Sidén
Ingen Funkisfestival utan presentatörer! Fatima, Helena och Daniel höll ordning på showen och på artisterna.

Årets deltävling inleddes med ett bejublat framträdande av förra årets VIP-gäster, tillika förra årets vinnare, Amanda och Mikael samt ett framträdande av hela Rytmusgruppen, alla artister, som framförde en gemensam låt. 

Efter den fina inledningen var det dags för eftermiddagens givna höjdpunkt - de nio tävlingsbidragen, som som vanligt var en härlig musikalisk blandning av äldre och nyare schlager, pop och rock.

När det nionde och sista bidraget var avklarat var det dags för publiken att plocka fram sin röstsedel och kryssa för sin favoritartist. Inte helt enkelt eftersom startfältet höll så hög klass! Men till slut var alla röster avlagda samt räknade och en vinnare kunde koras: Derun som sjöng den poppiga "80-talsdängan" Uptown Girl (Billy Joel sjöng originalet).

Funkisfestivalen är Sveriges första och största musiktävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Sedan starten har tävlingen vuxit i omfång och inför årets upplaga var det så många kommuner från hela Sverige som ville delta att man har behövt införa en semifinalomgång med två tävlingar på Nalen i Stockholm den 1 och 2 april, för att sedan ha en Grand Finale på Stockholm Waterfront i augusti.

Musiktävlingen hette förut Funkismello och dessförinnan Väsby Melodifestival och Upplands-Bro kommun har varit med i startfältet sedan starten 2010 (då hölls den första lokala uttagningen).

Hela Rytmus-gänget på scenen! Mikael, Derun, Matilda, Sara, Gustav, Robin, Albin, Mattias, Patryk, Amanda och Mikael.
Bild:Karin Sidén
Hela Rytmus-gänget på scenen! Mikael, Derun, Matilda, Sara, Gustav, Robin, Albin, Mattias, Patryk, Amanda och Mikael.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen