Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 10:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Kontrakt undertecknat för ny sporthall – byggstart i vår
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2019-01-17

Magnus Wiberg och Martin Windolf från Winge Byggnads AB, kommunens projektledare Lars Björketun, byggprojektledare Emil Johansson från Byggstyrning i Mälardalen AB samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt visar upp modellen av den nya sporthallen. 
Bild:Upplands-Bro kommun /Martin Zettersten
Magnus Wiberg och Martin Windolf från Winge Byggnads AB, kommunens projektledare Lars Björketun, byggprojektledare Emil Johansson från Byggstyrning i Mälardalen AB samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt visar upp modellen av den nya sporthallen. 

Kultur- och fritidskontoret har nu skrivit kontrakt med entreprenören Winge Byggnads AB -och därmed är vi ett stort steg närmare en ny stor sporthall i kommunen. Byggstart kommer att ske nu under våren.

Beslut är sedan tidigare taget att en fullstor sporthall anpassad för bordtennis ska byggas intill Kungsängens sporthall vid Upplands-Brogymnasiet. Hallen blir flexibel och kommer även att kunna nyttjas för andra sporter och evenemang. Hallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och nu har även kontrakt skrivits med Winge Byggnads AB. Ett första spadtag kommer att ske under våren.

-Jag är väldigt glad att det här äntligen blivit av och att invånarna kan få den här fantastiska hallen, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

-På Kultur- och fritidskontoret är vi jätteglada att vi äntligen fått gå vidare med det här projektet. Vi har kommit en bit på vägen mot att tillgodose föreningarnas behov av hallar, säger Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Med en hallyta på 1716 kvadratmeter, fyra omklädningsrum och läktarkapacitet för 300 personer blir hallen en stor investering från kommunens sida. Hallen och dess omgivning ska vara rustad så att relevant service kan erbjudas vid större evenemang. Projektet är både en satsning på framför allt barn och ungdomar samt en del i kommunens trygghetsarbete.

I kommunen finns i dag två föreningar med bordtennis på programmet: Bro IK och Tibble Kungsängens BTK. Lokalfrågan för dessa föreningar, som har diskuterats under en längre tid, får nu också en lösning.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen