Gällöfsta panorama jul 2020
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 5 december 2020 - klockan 12:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-02-11

I veckan utsattes en årsrik Bro-bo för bedrägeriförsök där denne fick ett telefonsamtal från en "bankman". Bedragarna är listiga och riktar ofta in sig på äldre, ensamstående personer. 

Prata med "dina äldre", släktingar, grannar och bekanta, om åldringsbrott och bedrägerier särskilt riktade mot äldre. Påminn om att det är bra att vara misstänksam och ifrågasättande!

Någon gång mellan den 5 och 6 februari stals verktyg ur en verktygskista vid en byggarbetsplats i Lillsjöområdet, Kungsängen. Verktygskistan var uppbruten och tömd när man kom till arbetsplatsen på morgonen den 6 februari.

Den 7 februari utsattes en äldre person bosatt i Bro för bedrägeriförsök. En "bankman" ringde då till målsägande och uppgav att dennes bankkonto utsatts för ett bedrägeriförsök och att "bankmannen" skulle försöka hjälpa målsägande att ordna upp det hela. Målsägande uppmanades att lägga sitt bankkort i ett kuvärt och att lämna ifrån sig det till "bankmannens" kollega som inom kort skulle komma till målsägandes dörr och ringa på. Målsägande gjorde som uppmanat men anade efter en stund att allt inte stod rätt till och spärrade då bankkortet. En anmälan om bedrägeriförsök upprättades.

Någon gång mellan den 5 och 8 februari stals en hjullastare från ett företagsområde på Domkraftsvägen i Bro.

Klockan 10.30 den 8 februari stoppades en bil på Tranbyggevägen i Kungsängen av militärpolisen. Föraren misstänktes för rattfylleri varför polis tillkallades. En anmälan om misstänkt rattfylleri upprättades.

Vid 18.30-tiden den 8 februari stoppade en polispatrull en personbil på E18 vid Kungsängen. Föraren visar sig sakna körkort och det var inte första gången hen stoppats för olovlig körning varför en anmälan om grov olovlig körning upprättades. Man fattar även misstankar om att föraren är narkotikapåverkad varför denne medtas för vidare provtagning. Bilen bärgas från platsen och en anmälan om misstänkt drograttfylleri upprättas.

Den 9 februari upptäckte en målsägande att denne haft ovälkommet besök i sitt fritidshus på Kronogårdsvägen i Kungsängen. Ett fönster till fritidshuset var krossat och huset genomsökt. Det är oklart vad som stulits. Brottstiden är lång; inbrottet har skett någon gång mellan den 10 januari och den 9 februari.

Någon gång mellan klockan 21 den 10 februari och klockan 06.30 den 11 januari stals en personbil från Näckudden i Kungsängen. Bilen som stals är en SAAB 900, mörkröd, vars registreringsnummer slutar på --- 530.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Bageri Mazarin jul 20 sb3

Uniquebyus nov 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen