Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 10:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Många "pälsklingar" på plats när hundrastgården vid Lillsjön invigdes


Karin Sidén 2019-02-18

Från minsta lilla \
Bild:Tommy Sidén
Från minsta lilla "får-plats-i-handväskan-hund" till lurvigt stora pälsbjörnar och allt däremellan fanns representerade när hundrastgården vid Lillsjön invigdes. En ivrigt jobbande nos och en viftande svans var egentligen den enda gemensamma nämnaren bland de fyrbenta invigningsdeltagarna. 

Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande, klippte bandet.


Fyrbenta "pälsklingar" i alla format träffades i lördags vid hundrastgården vid Lillsjön för att tillsammans med sina hussar och mattar högtidligen inviga densamma. Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande, som hade fullt sjå att göra sig hörd över alla de voff-voff och ett och annat grrgrr som den fyrbenta delen av publiken levererade, gladde sig åt den stora och fina hundrastgården.

-Det återstår en del detaljer innan allt är klart, såsom belysning, en papperskorg och några bänkar att sitta på. Men det viktigaste är så klart miljön för hundarna - vi människor får finna oss i att komma i andra hand i en hundrastgård!


Bild:Tommy Sidén

Bild:Tommy Sidén

Lördagens invigning av hundrastgården var välbesökt och lockade förutom fyrbenta kommuninvånare och deras människor även ett antal lokala företag i hundbranschen, som till exempel hundmatsproducenten Magnusson Petfood från Håbo-Tibble, veterinären Hubert Nowakowski från Kungsängens veterinärklinik, samt representanter för husse.se och Hundhemtjänsten.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos invigningstalade och klippte bandet.

Invigningen är ett initiativ från Birgitta Dickson, som var den vars dialog med kommunen om en hundrastgård vid Lillsjön lade grunden för planen och utförandet. (se tidigare artikel i ämnet)

-Det blev en väldigt lyckad och trevlig liten tillställning. Jag är glad att så många kom och firade hundrastgårdens invigning, säger Birgitta och fortsätter:

-Vi bor i en fantastisk kommun som bara blir bättre och bättre för varje "andningshål" den satsar på. Oavsett om det är en lekplats, en fotbollshall, en rullstolsramp vid en badplats, ett nytt stall, gångvägar eller ridvägar - eller som i det här fallet en otroligt fin hundrastgård för oss hundägare och våra hundar. Det är viktigt att det finns stor bredd på satsningarna och det tycker jag verkligen Upplands-Bro kommun är bra på. Det kanske inte är alla som personligen har nytta av bättre ridvägar eller en fotbollshall, men summan av satsningarna ökar verkligen värdet på tillvaron och vårt närområde för oss kommunbor. Även om jag personligen aldrig någonsin skulle komma på tanken att använda hopptornet vid Hällkana finns det ju ett stort värde för många av mina medmänniskor att det finns och därför är också jag glad att hopptornet finns!

Bild:Tommy Sidén


Bild:Tommy Sidén


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen