Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 26 augusti 2019 - klockan 11:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-02-25

Det har varit en lugn helg i kommunen, på många, många sätt präglad av skjutningarna som inträffade i Bro natten till torsdagen. En hög polisiär närvaro har säkert även det påverkat helgen, då särskilt i Bro.

När det gäller skjutningarna så fortsätter utredningsarbetet. I nuläget finns inget nytt att rapportera.

Någon gång under natten mellan den 21 och 22 februari gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes firmabil som stod parkerad på Trombonstigen i Brunna. För att ta sig in i bilen hade gärningsmäånnen helt enkelt borrat upp låscylindern till dörren. Diverse verktyg stals.

Klockan 06.25 den 23 februari gjorde en eller flera okända gärningsmän ett inbrottsförsök i en mindre butik i Kungsängens centrum. De ska enligt anmälan ha försökt bryta sig in genom entrédörren, men av okänd anledning avbrutit sig innan fullbordat inbrott.

Vid åttatiden på morgonen den 23 februari larmades räddningstjänst och polis till Passagen i Kungsängens centrum där en restaurang utsatts för försök till mordbrand. Enligt anmälan så har gärningsmannen /männen hällt en brännbar vätska i ventilationstrumman och sedan tänt på. Tursamt nog tog sig inte elden utan det stannade vid mindre skador på fasad och i ventilationen. I närheten av restaurangen anträffades ett par dunkar som innehållit samma sorts brännbara vätska som den som användes vid mordbrandsförsöket. Polisen har säkrat en del teknisk bevisning men är intresserad av iakttagelser som kan ha gjorts i anslutning till brottet. Ring 114 14 om du sett eller hört något som kan vara viktigt för utredningen.

Klockan 23.45 den 23 februari larmades polisen till en bensinstation i Kungsängen där ett vittne sett en yngling hugga ett flertal hål i en större behållare med spolarvätska. En anmälan om skadegörelse samt miljöbrott är upprättad.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 31/8
Konstrundan 2019
Söndag 1/9
Konstrundan 2019
Onsdag 4/9
Slöjdsalong
Onsdag 11/9
Prova på MINDFULLNESS
Torsdag 12/9
Föreläsning: Bli biodlare eller hjälp ett solitärbi
Lördag 14/9
Vernissage Årets Upplands-Brokonstnär: Patricia Zuniga
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Fest i byn 19

Sparbanken öppettider aug 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Konstrundan 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen