Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Tisdagen den 26 maj 2020 - klockan 19:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-03-04

Under natten mot måndagen, alltså 3-4 mars, har ett flertal bilägare drabbats av bilinbrotti både Bro och Tibble. Tillvägagångssättet är detsamma, krossad ruta och genomsökt bil. Vad som stulits skiljer något.

-Töm bilen själv! uppmanar Albin Näverberg, polis i Järfälla och Upplands-Bro, och fortsätter: -Det är tillfället som gör tjuven och ligger det något löst synligt i bilen, såsom en jacka, en väska eller till och med ett par skapliga solglasögon så kan det räcka för att locka till inbrott. 

-I övrigt kan vi notera att vi har ett par tydliga men trista vårtecken bland inkomna anmälningar, nämligen båtmotorstölder samt en cykelstöld. Det är också så här års det brukar rassla till med däckstölder, så se till att du förvarar dina sommardäck väl fast- och/eller inlåsta. 

Någon gång mellan den 26 och 28 februari stals en båtmotor från en målsägande vars båt ligger vid en båtklubb i Kungsängen. Båtmotorns märke anges ej i anmälan.

Någon gång mellan den 26 och 28 februari stals en utombordsmotor från en målsägande vars båt ligger vinterupplagd vid en båtklubb i Kungsängen (samma båtklubb som ovan). Båtmotorns märke anges ej i anmälan, men den ska vara modell större.

Någon gång under natten mellan den 27 och 28 februari var det någon som stal grinden till en hästhage i Säbyholmsområdet, Bro. Det hela är anmält som ofredande, men skulle också kunna rubriceras som flera andra brott. Enligt anmälan har tursamt nog ingen häst kommit på villovägar på grund av sabotaget.

Natten mellan den 28 februari och första mars, någon gång mellan 23.15 och 05.30, stals en svart BMW 525 XD Touring från en adress i centrala Bro. Registreringsskylten börjar med XJR. Fortfarande på måndagsförmiddagen var bilen ej anträffad.

Klockan 06.40 den 1 mars upptäcktes en bränslestöld på Ängsuddsvägen i Bro. Någon gång under natten har någon slangat en stor mängd diesel från ett större fordon.

Någon gång under dagen den 1 mars stals en korgförsedd damcykel från cykelparkeringen vid Bro station, Härnevi skolväg/Stationsvägen. Cykeln ska enligt anmälan vara försedd med mattsvarta stänkskärmar och ha ett rostigt styre. Fabrikat anges ej.

Någon gång under helgen utsattes en skola i Kungsängen för inbrott. En ytterdörr och ett flertal innerdörrar hade brutits upp med ett kraftigt brytverktyg. Det framgår ej i anmälan vad som stulits.

Någon gång mellan den 1 och 4 mars har ett arbetsfordon, en grävmaskin, blivit slangad på mellan 80-100 liter diesel. Grävmaskinen stod parkerad på Örnäsvägen i Brunna.

Natten mellan den 3 och 4 mars utsattes målsägandes firmabil för inbrott medan den stod parkerad på Finnstastigens boendeparkering i Bro. Enligt anmälan ska två rutor ha krossats men det framgår ej vad som stulits. Bilen var genomsökt.

Natten mellan den 3 och 4 mars utsattes målsägandes bil för inbrott medan den stod parkerad på Berberisvägen i Bro. Enligt anmälan ska en ruta ha krossats men det framgår ej vad som stulits. Bilen var genomsökt.

Natten mellan den 3 och 4 mars utsattes målsägandes bil för inbrott medan den stod parkerad på Hallonvägens boendeparkering i Tibble. Enligt anmälan ska en ruta ha krossats och bland annat ska en jacka ha stulits. Bilen var genomsökt.

Natten mellan den 3 och 4 mars utsattes målsägandes bil för inbrott medan den stod parkerad på Hallonvägens boendeparkering i Tibble. Enligt anmälan ska en ruta ha krossats och bland annat ska en GPSenhet ha stulits. Bilen var genomsökt.

Natten mellan den 3 och 4 mars utsattes målsägandes bil för inbrott medan den stod parkerad på Råbystigens boendeparkering i Bro. Enligt anmälan ska en ruta ha krossats och bland annat ska en mindre summa kontanter ha stulits. Bilen var genomsökt.

Natten mellan den 3 och 4 mars utsattes målsägandes bil för inbrott medan den stod parkerad på Parkvägen i Bro. Enligt anmälan ska en ruta ha krossats och bland annat ska en väska samt ett par solglasögon ha stulits. Bilen var genomsökt.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen