Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 september 2019 - klockan 02:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Första spadtaget för den nya Aktivitetsparken i Bro
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


2019-03-05

<h4>Skissen över parken grundar sig på önskemål från kommunens invånare och föreningsliv. (Illustration: Norconsult AB)</h4>

Skissen över parken grundar sig på önskemål från kommunens invånare och föreningsliv. (Illustration: Norconsult AB)



Välkommen till det första spadtaget för den nya aktivitetsparken på Råbyplan i Bro! Fredagen den 15 mars kl 12.00 sätter vi spaden i jorden och visar upp hur parken kommer att se ut när den är klar. Vi firar med korvgrillning och tal av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

Nu börjar bygget av den nya aktivitetsparken i Bro. Upphandlingen är klar, byggkontraktet undertecknat och den 15 mars sätter vi officiellt spaden i jorden. Bygget kommer att pågå under våren/sommaren och ska vara klart senast till hösten 2019.

-Syftet med aktivitetsparken är att skapa en plats för spontanidrott och kulturaktiviteter, på medborgarnas egna villkor, säger Mattias Peterson (C), Kultur- och fritidsnämndens ordförande i Upplands-Bro kommun.

Utformningen av parken grundar sig på medborgardialoger, omvärldsbevakning och samarbete med invånare och föreningsliv.


Snygg, trygg och jämställd

Målet med den nya parken är att utveckla en trygg och vacker park med ledorden SNYGG–TRYGG–JÄMSTÄLLD. Tanken är att den i första hand ska attrahera kommunens barn och ungdomar men alla ska känna sig välkomna – oavsett kön, ålder, ursprung, fritidsintresse och funktionsförmåga.

Här kommer man bland annat att kunna ägna sig åt parkour, klättring, skateboard, fotboll och basket. Det kommer att finnas både utegym, DJ-hörna och ett dansgolv med scen. Föreningar ska kunna bedriva organiserade spontanaktiviteter i parken – utan krav på medlemskap eller avgift.


Central placering intill Bro centrum

Placeringen på Råbyplan, cirka 100 meter från Brohuset och Bro centrum, ger närhet till flera skolor och förskolor, bostadsområden, naturliga gångstråk och grönområden.

-Parken ska hjälpa till att skapa trygghet i Bro. Det här kommer både att bli en mötesplats för de som bor i området och ett besöksmål för kommunens övriga invånare, säger Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Parken byggs av Kultur- och fritidskontorets upphandlade entreprenör MJ Contractor AB. Medfinansiär är Bro IK, som har fått ett anläggningsstöd på 2 miljoner kronor från Riksidrottsförbundet för att kunna bidra till bygget av parken.

Under våren kommer allmänheten att kunna komma in med namnförslag till parken. Bygget väntas vara klart senast till hösten 2019, då det blir stor invigningsfest!


Så hittar du till Råbyplan:

Råbyplan ligger på det öppna området mellan Råbyskolan och Brohuset/Bro simhall i Bro centrum. Följ gångvägen västerut från torget framför Brohuset. Håll utkik efter byggstaketen och skyltarna: "Här bygger vi den nya aktivitetsparken". Välkommen!


Tipsa en vän     Skriv ut



Kalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen