Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 06:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-05-03

Ännu en vecka kan summeras i en polisrapport, och åter igen är det en relativt lugn vecka som sammanfattas här nedan. En tjurigt kall Valborg, dessutom med eldningsförbud, medförde att firandet blev minst sagt dämpat. Inte bara i Upplands-Bro utan på många andra platser också. 

I övrigt kan man konstatera att buskörandet med mopeder fortsätter, men att vi här i Upplands-Bro ändå har ett mindre problem med det än man har i till exempel Järfälla.

Det varma vårvädret den senare halvan av april bjöd på - och som de senaste dagarna tagit en paus - har medfört att ett stort antal ungdomar samlats vid Lillsjön i Kungsängen. Fylla och vissa oroligheter har förekommit, något som oroar närboende och polisen. 

Någon gång mellan den 26-29 april utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Någon eller några "juveler" har krossat tre fönsterrutor genom att kasta stora stenar och en stock genom den. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Vid halvelvatiden på kvällen den 29 april ringer flera personer boendes i Finnstaområdet till polisen gällande ett större bråk mellan ungdomar. Inringarna uppger att det är uppemot fyrtio ungdomar som samlats på Fjärilsstigen, att de bråkar med varandra och att flera har tillhyggen. Polisen skicka bilar till Fjärilsstigen, där de flesta verkar ha skingrats. Polisen fångar in en kvartett som efter samtal släpps.

Klockan 14.13 den 30 april larmas polis till korsningen Ängsuddsvägen - Enköpingsvägen i Bro, där en lastbil och en personbil sammanstött. Lastbilsföraren har enligt anmälan struntat i väjningsplikten och bara kört ut på Enköpingsvägen. Föraren får böter på plats och en vidare utredning kommer att göras. Det framgår ej i anmälan om någon person skadats vid sammanstötningen.

Vid 20.30-tiden på Valborgsmässoafton, den 30 april, blir en person i de yngre tonåren utsatt för misshandel av en ett år äldre ungdom. Målsägare och gärningsman befinner sig då på Valborgsfirandet vid Korsängen i Kungsängen när gärningsmannen puttar omkull målsägande. Det framgår ej i anmälan om skada uppstår, men en anmälan om misshandel upprättas. Gärningsmannen var en del i ett större gäng när misshandeln ska ha skett.

Den 2 maj klockan 15.28 larmas polisen till Klövtorpsvägen i Bro där personalen i en butik misstänker att två kunder utsatt butiken för brott. De två "kunderna" kom till kassan och ville byta varor som de sa sig ha inhandlat i en annan likadan butik. Personalen fattade misstankar om att allt inte stod rätt till och vid kontroll av övervakningsbilder visade det sig att de två kommit tomhänta in i butiken och med andra ord plockat på sig varorna där. Anmälningar om stöld och om försök till bedrägeri upprättades.

På morgonen den 3 maj upptäckte en person boendes på Länsmans väg i Kungsängen, Syltaområdet, att någon dumpat en vad som kan antas vara en stulen moped i dennes trädgård. Vid tidpunkten för UBROs samtal med polisen på fredagsmorgonen (3/5) hade man ännu inte varit och bärgat mopeden varför det är oklart om den var stulen / falskskyltad eller ej. Enligt registreringsskylten var ägaren till mopeden hemmahörande i Västmanland - men om mopeden var falskreggad återstår ägandet att utreda.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen