Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 13:46 Tipsa redaktionen

Vinst igen för KIFens fotbollsherrar

Karin Sidén 2019-05-06

KIF i blåvit dräkt och Skiljebo i gulsvart. Skiljebo har frispark.
Bild:Tommy Sidén

FOTBOLL  KIFens fotbollsherrar fortsätter sin starka säsongsinledning i division 2 och plockade hem ännu en trepoängare i helgens hemmamatch mot Skiljebo SK. Matchen går kanske inte till historien som en höjdarmatch, men tre poäng blev det och tvåa i tabellen ligger man! Micke Blomqvist i herrlagets ledarstab säger:

-Matchen i sig var ingen höjdare från vår sida, vi började bra första 10 minuterna men sen så fick vi inte till det. Vi fick inte fast bollen som vi tänkt oss när vi väl vunnit den, och det gjorde att vi fick ägna oss mest åt försvarsspel. Men det är ju en enorm styrka att kunna vinna matcher också när spelet inte fungerar och det tar vi verkligen med oss!

Ibland är det tur att det är målen som avgör i en fotbollsmatch, för hade man vägt in bollinnehav och halvchanser i slutresultatet så hade nog KIFen sannolikt noterats för säsongens första förlust och blivit poänglösa i lördagens division 2-match.

För gästande Skiljebo SK däremot blev det i stället just en sådan match som får en att tycka att idrott är bra orättvist ibland. I alla fall den andra halvleken som för deras del hade gett en hel del bonuspoäng för procentuellt bollinnehav, inställning och kämpatakter. Men nu delas varken stilpoäng eller bollinnehavspoäng ut, utan rätt och slätt tre poäng till det lag som gjort flest mål när domarens slutsignal ljuder, och då vann Kungsängens IF med 1-0.

Hörna för KIF.

Fjärde vinsten för säsongen på fem omgånger! Ett fantastiskt facit för nykomlingarna! I tabellen ligger laget tvåa, med Karlberg som etta.

Matchen som helhet är vi inte nöjda med vår prestation - men vi är väldigt nöjda med de tre poängen, och att vi hade styrkan och kylan att behålla ledningen trots allt, säger Micke Blomqvist, en av lagets tränare.

Matchinledningen var hemmalagets, som dessutom bekräftades av ett ledningsmål redan i den femte spelminuten, men sedan var det som att KIFen tappade bort sig.

-Matchen i sig var ingen höjdare från vår sida, vi började bra första 10 minuterna, men sen så fick vi inte till det. Spelet ville inte stämma alls i lördags, vi tappade boll alldeles för enkelt. Vi hade i och för sig tänkt och räknat med att Skiljebo skulle ha ett stort bollinnehav, då de är ett mycket spelskickligt lag, men vi hade tänkt att vi skulle ha mer av spelet än vad det blev, konsterar Blomqvist.

Skiljebo dominerade fullständigt i andra halvlek, och lät endast hemmalaget KIF känna på bollen i korta stunder. Det var spel på en planhalva med några få undantag till halv- och trekvartschanser för KIFen. Skiljebos spelare var oftast både etta och tvåa på bollen men lyckades inte förvalta sin dominans utan förblev mållösa.

-Vi fick inte fast bollen som vi tänkt oss när vi väl vunnit den, och det gjorde att vi fick ägna oss mest åt försvarsspel. Men det är ju en enorm styrka att kunna vinna matcher också när spelet inte fungerar och det tar vi verkligen med oss!

Fasta chanser, hörnor och frisparkar, har potential att bli farliga chanser! Här är det Skiljebo som har hörna och KIFs målvakt som boxar ut bollen.

Utspark för KIF.

Matchavslutningen blev desto mer spännande med flera fina chanser för bägge lagen. Bra målvaktsingripanden med några riktigt kvalificerade räddningar gjorde att resultatet 1-0 stod sig matchtiden ut. Frustrerande för gästerna och glädjande för hemmalaget! Blomqvist avslutar:

-Nu jobbar vi framåt mot kvartsfinal imorgon i Stockholm Cup mot Tyresö FF (spelar i div 2 södra Svealand) och sen ser vi fram emot att åka till Enköping nu på lördag där vi möter ESK på Enavallen.